Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Dam avslöjar: Prins Oscars hemliga fotbollskarriär – tränas av Zlatan Ibrahimovics vän

30 aug, 2023, 17:00 
Prins Oscar

Prins Oscar spelar fotboll i ett pojklag tränat av Zlatan Ibrahimovics kompis, kan Svensk Dam avslöja.

Annons

Att prins Oscar är en fotbollskille har vi vetat länge. Han kommer från en idrottsintresserad familj, och till sin pappas stora glädje har han fastnat just för fotbollen.

– Vi har ett trämål på tomten hemma och Oscar ville stå i mål och sa ”Skjut högt pappa!”. Det njuter man av, har prins Daniel berättat för Sportbladet.

Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!Brand logo
Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!

Prins Oscar spelar fotboll – tränas av Zlatans vän

Vi har också vetat att Oscar spelar fotboll på klubbnivå tillsammans med andra pojkar födda 2016. Nu vet vi på Svensk Dam vilket lag han spelar i – och vem som är hans tränare.

Det visar sig att tränaren i fråga, en man i 40-årsåldern, har en nära koppling till Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic. Oscar blir alltså vägledd av svensk fotbollselit!

Annons

Victoria har blivit en soccer mom

Tränaren har kopplingar till Zlatans landslagskarriär och tillhör en familj där flera av medlemmarna har en nära relation till megastjärnan.

Oscar finns registrerad hos laget och ingår i deras officiella matchtrupp.

Svensk Dam var på plats på kvarterskrogen Cassi på Östermalm när kronprinsessan Victoria dök upp tillsammans med Oscar och flera av hans fotbollskompisar. Vår framtida drottning har nämligen blivit en riktig "soccer mom" – en fotbollsmamma. Att ha en son i ett pojklag är som alla vet ett stort åtagande, som kräver stort engagemang från föräldrarna.

Oscars klubb har sin bas i Stockholmsområdet. Det är en klubb med utbildade tränare och en stark akademiverksamhet. Om Oscar skulle vilja satsa på fotbollen, så finns alltså resurserna och kunskapen för att ta honom hela vägen till elitnivån.

Annons