Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Dam avslöjar – prinsessan Birgitta tvingad till operation: "Var allvarligt"

19 jan, 2024, 13:42 
Prinsessan Birgitta

Prinsessan Birgitta fyller 87 i dag – men håller på att återhämta sig från en operation.

Annons

Prinsessan Birgitta lever sedan 20 år tillbaka på Mallorca. Där är hon när Svensk Dam når henne, för att gratta på prinsessans födelsedag.

Kungens storasyster fyller 87. En respektabel ålder – men det blir inget jättekalas för prinsessan. I stället väljer hon en mindre tillställning, berättar hon när Svensk Dam framfört sina gratulationer.

– Det blir inget stort firande, det vill jag inte ha. Det är så dåliga tider i världen och så mycket elände, så det vill jag inte ha. Men jag ska ha en grupp svenska vänninor över på middag ikväll.

Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”Brand logo
Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”

Har prinsessan hört från kungen?

Annons

– Han ringde precis, för fem minuter sedan. Han grattade mig och berättade hur vackert det är i Sverige just nu, med all snö.

Prinsessan Birgitta tvingad till operation

Har prinsessan fått någon present?

– Nä, det behöver jag inte. Bara jag får ha hälsan.

Och den har prinsessan?

Prinsessan Birgitta
Hipp, hipp hurra för prinsessan Birgitta!

– Ja, nu mår jag bra. För en vecka sedan opererade jag armen. Det var ingen fraktur, det var blod som hade runnit ner i armen, armen var som en ballong. Det var allvarligt då, men nu har det löst sig. Nu har jag inga besvär.

Annons

Prinsessan Birgitta: "Ångrar inget jag har gjort"

Prinsessan Birgitta brukar betraktas som den mest självständiga av Hagasessorna. Rebellen – den som struntar i konventionen och lever det liv hon önskar.

– Jag har vuxit med mig själv och bildat min egen uppfattning. Jag har inte lyssnat på många människor, måste jag säga. När man blir äldre blir man mer säker på sig själv. Och lyckligare. Man vågar säga vad man tycker och tänker och visar sitt riktiga jag. Jag ångrar inget jag gjort, berättade Birgitta själv när hon medverkade i Sommar i P1.

Annons