Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Svensk Dam avslöjar: Prinsessan Madeleines tråkiga upptäckt när hon kom tillbaka från tjejlunchen

18 feb, 2024, 17:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine straffas för lagbrottet, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

Prinsessan Madeleine lever mångas drömliv i soliga Florida. På bilder som Svensk Dam tagit del av syns hon promenera längs gatan Coconut Grove – eller "The Grove", som alla insatta kallar den.

Gatan kantas av små caféer och butiker. Något som det däremot finns mindre av: parkeringsplatser. Det fick Madeleine erfara, efter att ha varit på en tjejlunch på restaurangen KoKo By BAKAN.

Prinsessan Madeleine får p-böter – avslöjas av bilden

På Svensk Dams bild kan man nämligen se att Madeleine har en parkeringsbot i handen. Utifrån bilden går det inte att avgöra hur allvarlig förseelsen är – vilken lag som Madeleine har brutit mot.

Annons
Prinsessan Madeleine
Madeleine med en bot i högsta hugg!TT

I Miami är bötessummorna relativt milda jämförd med smällarna som de svenska P-lisorna delar ut. En vanlig bot för en felaktig parkering går på mellan ungefär 30 och 45 dollar. Alltså mellan 325 och 490 kronor.

Det här är inte första gången som Madeleines beteende bakom ratten slutar i klammer med rättvisan. Bara några dagar innan hon och Chris O'Neill vigdes blev prinsessan stoppad av polisen på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm. Hon hade kört sin svarta Volvo i en fil avsedd för bussar och taxibilar.

Annons

Därför klarade sig Madeleine undan 2013

Men då klarade Madeleine sig utan böter.

– Bilen tillhör hovstallet och har ett tillstånd hos länsstyrelsen att köra i den filen, sa Bertil Ternert, hovets dåvarande informationschef, till Expressen.

2003 rapporterade Aftonbladet att Madeleine körde på en gågata, Nybrogatan, på Östermalm. Tidningen hävdade att kungens yngsta barn körde förbi sammanlagt sju skyltar som upplyste henne om att körning var förbjuden på den specifika gatan. Då klarade sig Madeleine också utan böter.

Men den här gången var turen alltså inte på hennes sida!

Annons