Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Dam avslöjar: Victoria och Daniel har flyttat in i nya huset med barnen

30 jun, 2023, 14:30 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nu flyttat in i sin nya skärgårdsdröm på Fågelbro, kan Svensk Damtidning avslöja.

Annons

För tio år sedan påbörjade kronprinsessan Victoria och prins Daniel bygget av sin stora, lyxiga semesterbostad Villa Skönvik, belägen på Solliden på kungafamiljens älskade Öland.

AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

De senaste åren har huset på 328 kvadratmeter fungerat som familjens oas, där de kan koppla av, tillbringa sommarens semesterdagar och där barnen kan springa runt och leka på den stora tomten.

Projektet gick på för drygt tio miljoner kronor. Några år senare bestämde sig även Victoria och Daniel för att komplettera semesterparadiset med en alldeles egen lyxpool för minst 350 000 kronor.

Victorias och Daniels nya drömboende

Men det är inte det enda husbygget som upptagit stor del av kronprinsessfamiljens husdrömmar den senaste tiden. För två år sedan påbörjades bygget av en ny semesterbostad ute på idylliska Fågelbrolandet i Värmdö kommun.

Annons

Det är oklart hur mycket pengar kronprinsessparet pumpat in i projektet, men på sajten Booli är fastigheten idag värderad till 29 miljoner miljoner kronor – men det var innan Victorias och Daniels planer.

På tomten har det tidigare stått ett fritidshus från 1930-talet, men det är nu rivet och byggnationen av nya hus, en huvudbyggnad samt tre ytterligare tre byggnader, pågår för fullt.

Fågelbro
Kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya semesterboende är beläget i en riktig sommaridyll!

Så blir livet för kronprinsessfamiljen i nya semesterbostaden

Det saknas verkligen inte yta på den 16 386 kvadratmeter stora tomten, som dessutom kommer att innehålla en pool och ramas in av ett två och ett halvt meter högt plank och en mur.

Det nya semesterparadiset kommer att nyttjas av kronprinsessfamiljen vid helger och lov. Fördelen är också att bostaden ligger i nära anslutning till Haga slott, vilket gör att familjen inte behöver resa så långt för att koppla av.

Annons

Förutom vacker natur med granar, ekar och blåbärsris, har hela familjen nära tillgång till en rad olika aktiviteter. HM-ägaren Stefan Persson köpte för tio år sedan lyxiga Fågelbro Golf & Country Club för 100 miljoner kronor, där det erbjuds golf, tennisbanor och padel.

Fågelbro Golf & Country Club
Fågelbro Golf & Country Club erbjuder förutom golf även tennisbanor och padel.

Victorias och Daniels nya grannar

Stefan Persson har själv ett sommarresidens på Fågelbro. Han är dessutom en av kommunens största markägare och har köpt upp mark i området för att behålla naturen orörd.

– Grundtanken med samtliga markköp på Värmdö som jag gjort är att skapa ett öppet och levande skärgårdslandskap genom att omfatta naturvård, kulturmiljövård, idrottsanläggningar, jordbruk samt framtagande av natur- och kulturstigar. Allt sker i nära samarbete med Världsnaturfonden, säger Stefan Persson i ett uttalande.

Annons

Förutom HM-miljardären bor kända personer som Olof Stenhammar, familjen Wallenberg och Stefan Perssons systerson Nils Tham med hustrun Félice Jankell ute på Fågelbro.

Stefan Persson
HM-miljardären Stefan Persson har själv ett sommarresidens på Fågelbro och är en av kommunens största markägare.

Svensk Damtidning avslöjar Victorias och Daniels beslut

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning har kronprinsessfamiljen nu kommit så långt i sitt husbygge att de i sommar flyttat in i sitt nya lyxiga semesterboende.

Under sommaren och semestern kommer de att tillbringa tid både på Värmdö och Öland. Fördelen med Fågelbro är också att det ligger i Stockholmstrakten och kommer att nyttjas på vintern.

Artisten Susie Päivärinta, ena halvan av Lili & Susie, tror att kronprinsessfamiljen kommer att trivas alldeles ypperligt med sitt nya semesterboende.

Annons

– De gillar ju golf och att vara aktiva så jag tror att det blir ett jättebra ställe för dem, säger hon till Svensk Damtidning.

– Personligen tycker jag att det är jättemysigt här men det blir lite för mycket folk på sommaren. Men många gillar ju att det är full fart på golfklubben och Victoria och Daniel har ju sjötomt så de kan välja om de vill vara sociala eller inte. Deras hus ligger ju jättefint, jag brukar gå förbi där de håller på och bygger när jag är ute med hunden.

Foto: Carolina Byrmo/Svensk Damtidning/TT

Annons