Svensk Dam på plats i London – så är stämningen inför Elizabeths begravning: "Utmaning för polisen"

18 sep, 2022, 14:33 

Svensk Damtidnings reportrar Helena Wiklund och Natalie Mourad rapporterar direkt från London, inför drottning Elizabeths stora begravning.

Annons
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”

Imorgon sker århundradets stora kungliga händelse: Begravningen av drottning Elizabeth, som gick bort i Balmoral förra veckan, 96 år gammal.

Svensk Dams reportrar Helena Wiklund och Natalie Mourad är på plats i London och rapporterar direkt från händelsernas centrum.

Utanför Westminster Hall, där drottningen ligger på lit de parade, är det fullt med människor och poliser. Men samtidigt är stämningen mycket speciell.

Recept.se Nyhetsbrev

– Det är också så märkligt tyst och stilla periodvis, till följd av den stora respekt som väldigt många känner för drottning Elizabeth efter hennes 70 år som britternas regent, berättar Svensk Dams reporter Helena Wiklund.

Annons
Britterna sörjer sin älskade drottning.

Svensk Dam rapporterar direkt från London: "Utmaning för polisen"

Svensk Dams reportrar konstaterar att detta kommer bli århundradets begravning, med tanke på att Drottning Elizabeth var den kungligaste av alla kungligheter.

Men detta betyder också att säkerhetsnivån är enormt hög under denna vecka – vilket innebär en stor utmaning för Londonpolisen.

– Hela 500 statsledare väntas komma till London och några har redan kommit, som Joe Biden som landade här igår kväll.

Säkerhetsnivån är otroligt hög.

Kung Charles håller i mottagning på söndagskvällen

På söndagskvällen kommer kung Charles vara värd för en mottagning på Buckingham Palace för alla statschefer och kungligheter som kommit till London för begravningen.

Annons

Bland annat kommer kungen och Silvia att vara på plats, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Annons