Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidning avslöjar: Estelle döps den 16 maj!

16 mar, 2012, 09:33 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Svensk Damtidning kan nu avslöja detaljerna kring prinsessan Estelles dop. – Prinsessan döps onsdagen den 16 maj, bekräftar en hovkälla för Svensk Damtidning. Vi har arbetat intensivt med förberedelserna. Kronprinsessan och prins Daniel har varit engagerade i allt från musiken till dopmenyn.

Det blir ett vårdop för Estelle.

– Prinsessan döps onsdagen den 16 maj i Slottskyrkan på Kungliga Slottet, bekräftar en hovkälla för Svensk Damtidning.

– Vi har arbetat intensivt med förberedelserna. Kronprinsessan och prins Daniel har varit engagerade i allt från musiken till dopmenyn. Det kommer att bli högtidligt, men med vissa nutida inslag.

Annons

Dopklänningen

Den 16 maj är prinsessan Estelle 12 veckor gammal, nästan exakt på dagen lika gammal som kronprinsessan Victoria var när hon döptes den 27 september 1977.

– I stort kommer de båda dopen att se likadana ut, säger vår hovkälla.

– Det blir ärkebiskopen som förrättar dopet och prinsessan Estelle kommer att bära den dopklänning som burits vid alla dop inom kungafamiljen sedan kungens pappa döptes 1906.

Till klänningen hör också en dopcape i vilken alla de kungliga dopbarnens namn har broderats in, från och med prinsessan Margaretha 1935.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten och kungahuset.se

Läs även:

Annons