Svensk Damtidning avslöjar – hemligheten bakom Madeleines namnval

Prinsessan Madeleine och Adroenne dop

I dag fick vi veta att prinsessan Madeleines och Chris lilla flicka ska heta Adrienne – ett namn som drottning Silvia alltid har tyckt väldigt mycket om.

Nu kan Svensk Damtidning avslöja hemligheten bakom namnet Adrienne. Det är nämligen ett namn som drottning Silvia har älskat i alla år – och som hon skulle ha velat ge till sin egen dotter prinsessan Madeleine. Den som berättar den här charmiga historien är en annan Adrienne, Adrienne Riddez. På sin Facebook-sida minns hon mötet med drottningen på en kräftskiva i Medevi Brunn i slutet på 1990-talet.

– Åh heter du Adrienne, det är ett sånt vackert namn, sa drottning Silvia när de träffades.

– Det skulle jag ha gett till Madeleine!

Läs mer: Prinsessan Estelle om nya kusinen: “Roligt!”

Och nu, en generation senare, har vi alltså en prinsessa med just det namnet. Vi gissar att drottning Silvia är nöjd!

Hovets informationschef Margareta Thorgren betonar dock att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har valt namnet Adrienne av den enkla anledningen att de tycker om det själva.

– De valde Alice efter prinsessan Madeleines mormor och Josephine efter Chris farmor. Men namnet Adrienne står helt själv.

Samtidigt finns det faktiskt en liknande bakgrund till att Madeleine och Chris har givit sin son namnet Nicolas. Chris O’Neill har nämligen berättat att det var meningen att han själv skulle ha fått det namnet.

– Jag hette faktiskt Nicolas, i mindre än ett dygn. Men då sa min pappa: “Glöm det, han är en Christopher”. Och så blev det Christopher, berättade Chris för Johan T Lindwall 2015.

Läs mer: Farmor Eva O’Neill om nya barnbarnet: “Jag älskar namnet”

Foto: IBL och Chris O’Neill