Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidning avslöjar: Nu släpps ny skandalbok om kungen

06 okt, 2023, 10:31 

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att boken ”Chefen” – som berättar berättelsen bakom berättelsen av ”Den motvillige monarken” släpps.

Annons

Det beskrevs som den värsta krisen i kungafamiljens liv. I tre års tid hade journalisterna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer kartlagt kungens liv, grävt djupt i hans privatliv.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Resultatet tog sig form av titeln ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”, med skildringar av kungens uppväxt, roll som Sveriges statschef – men också kapitel som tog upp kungens festande – och sexliv.

– Med tanke på rubrikerna har jag självklart talat med både familj och med drottningen. Och vi vänder på ett blad, ungefär som ni gör i era tidningar, och ser framåt i stället. Det här är någonting från, som jag har förstått enligt boken, långt bak i tiden, kommenterade kungen den skandalbok som blivit så uppmärksammad och omdebatterad.

Annons
Kung Carl Gustaf
Det var en jagad kungen som mötte media för att svara på frågor om skandalboken ”Den motvillige monarken” 2010.

Ny bok skakar om kungafamiljen

”Den motvillige monarken” gavs ut 2010, samma år som kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifter sig. Förhoppningen var att året skulle bli ett lyckligt år, bestående av kunglig familjelycka.

Så blev det inte.

Nu, mitt under det kungliga superåret, kommer ytterligare en bok som kommer att skaka om det svenska kungahuset. Samtidigt som kungen firar 50 år på tronen, och drottning Silvia firar 80 år i december, är Thomas Sjöberg, en av författarna bakom ”Den motvillige monarken”, aktuell med nya boken ”Chefen”.

Annons
Thomas Sjöberg
Författaren och journalisten Thomas Sjöberg är aktuell med nya skandalboken ”Chefen”.

”Kungaskandalen i ett helt nytt ljus”

”Chefen” skildrar berättelsen bakom berättelsen och beskrivs som en bok som visar vad som händer ”när den högsta sociala och ekonomiska makten utmanas – och hur dess nätverk rycker ut till försvar”, står det på Akademibokhandelns hemsida.

”Först försöker man stoppa bokutgivningen och, när det misslyckas, sänka författarnas trovärdighet. Med stöd i unika inspelningar och dokumentation sätts nu omständigheterna kring kungaskandalen i ett helt nytt ljus”, skriver man vidare.

Annons

Boken är tänkt att nå butiken 1 november – och återigen kan den svenska kungafamiljen befinna sig i en kris, ett år där det var tänkt att råda kunglig familjelycka.

Svensk Damtidning har sökt hovet för en kommentar.

Foto: TT

Annons