Nya uppgifter om Madeleines barns medborgarskap – direkt från hovet

Prinsessan Madeleines barn har dubbla medborgarskap
Exklusivt

Det har länge spekulerats i vad prinsessan Madeleines barn har för medborgarskap, men nu vet vi för första gången helt säkert.

Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!
Slå på ljud

Ända sedan prinsessan Leonore föddes har det funnits frågetecken kring hennes medborgarskap – är hon enbart svensk medborgare eller är hon även amerikansk medborgare?

Hon föddes på amerikansk mark och hennes pappa Chris är har brittiskt-amerikanskt medborgarskap, men det var aldrig någon självklarhet att det är något som skulle ärvas till dottern.

Tidningen Royal Central har sammanställt en lista över kungligheter som är födda i USA, och där är självklart Leonore med. De skriver att det fram till nu bara var antaget att Leonore innehade amerikanskt medborgarskap eftersom hon var född där.

”Det är möjligt om att en överenskommelse gjordes att bara ge henne svenskt medborgarskap. Vissa trodde även att hon inte fick bli amerikansk medborgare eftersom hennes mamma, prinsessan Madeleine, befann sig i USA på ett diplomatvisum” skriver tidningen.

Svenska hovet bekräftar medborgarskapen

Nu har de däremot klargjort med svenska hovet att prinsessan Leonore faktiskt innehar både svenskt och amerikanskt medborgarskap.

När Svensk Damtidning kontaktar hovet för att bekräfta dessa uppgifter avslöjar deras presschef Margareta Thorgren att det inte bara gäller för Leonore, utan även för Nicolas och Adrienne, som även de alltså innehar dubbelt medborgarskap.

Prinsessan Madeleine på prins Julians dop

Christopher O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore och Prinsessan Adrienne vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka i somras.

Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Leonore – prinsessa av New York!

LÄS MER: Prinsessan Leonore fyller 7! Här är Madeleines nya bilder av dottern