Svensk Damtidning avslöjar! Så fick kungen sina ryggproblem

Alla vet hur mycket kung Carl Gustaf älskar naturen. Så när han fick en fiskeresa till norska Lærdal i 70-årspresent, nappade han direkt. Syftet var att lära sig kasta med dubbelfattning. Det blev ett äventyr han sent ska glömma!
kungen-3

En insatt person berättar för Svensk Damtidning hur laddad kungen var inför turen. Fiskevattnen i Lærdalsälven är omvittnat goda och han såg mycket proffsig ut när han vadade ut med spö och höga gummistövlar för att träna på sin nya tvåhandsteknik.

Kung Harald av Norge kom förbi med sitt entourage, och prinsessan Christinas son Gustav Magnuson var också med. Alla var imponerade av kungens idoga målmedvetenhet. Han vet ju att övning ger färdighet. Och han är envis också!

Så i åtta timmar svingade han kastspöet så att linan flög i en båge över älven. Det var en helt ny teknik för honom, och ju mer kungen snärtade spöet, desto mer smärtade ryggen. Trots att han är vältränad sade kroppen helt enkelt i från.

– Det sade krasch i ryggen, berättar vårt vittne.

Det här hände i början av augusti och var alltså början på kungens ryggbesvär, som eskalerade tio veckor senare, under statsbesöket i Tyskland. Så nu vet ni – diskbråcket och ryggsmärtan är en äkta fiskehistoria!

Av: Åsa Bönnelyche.

Foto: Stella Pictures, Ibl.