Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidning avslöjar: Sanningen bakom prinsessan Madeleines Nobelklänning

19 dec, 2016, 14:38 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine
Vi vet var - och hur - prinsessan Madeleines otroliga klänning tillverkades.
Annons

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu kan Svensk Damtidning berätta hemligheterna bakom prinsessans Nobelkläder. Både blusen och kjolen är tillverkade i Riga i Lettland, avslöjar ett inlägg på Facebook. Oufiten ska ha skapats av Imperial Couture House, efter Fadi el Khourys design. Och tro det eller ej men både blus och kjol tillverkades på bara fyra dagar. Under den tiden broderades nära 14 000 blommor på den stora kjolen.

“Imperial Couture House skapade prinsessan Madeleines kjol och blus efter svenska designern Fadi El Khourys design. Kjolen gjordes av “Imperial Lace” lyxdpets och broderades med 14 000 blommor i olika storlekar och färger.

TACK till teamet!!! Vi gjorde det på 4 dagar!!!”, skriver Imperial Couture House i ett inlägg på Facebook, där man också delat med sig av flera bilder från skapandet av Nobeloutfiten.

Annons

Sent under måndagskvällen kommenterade Fadi el Khoury uppgifterna i ett mejl till Svensk Damtidning:

“Informationen ni har tagit del av är mycket felaktig. Vi har varit i kontakt både med producenten som nämns i artikeln samt bloggen. Båda har tagit tillbaka denna information då informationen har varit mycket felaktig”.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons