Svensk Damtidning avslöjar! Sofia har skaffat tandställning

Svensk Damtidning avslöjar! Sofia har skaffat tandställning

Snart får prinsessan Sofia ett nytt leende. Vi vet hur.
SofiaStella

Sofia har skaffat tandställning – i hemlighet. Svensk Damtidning avslöja att Sofia har bestämt sig för att skaffa tandställning! Sedan en tid tillbaka använder hon en modern nästan osynlig tandställning som kallas Invisalign. Den består av ett antal genomskinliga och borttagbara skenor som man varannan vecka byter till nästa uppsättning skenor. Skenorna är skräddarsydda för Sofias tänder och för varje vecka som går flyttas tänderna närmare varandra, tills de når den slutgiltiga positionen som tandläkaren har bestämt. I ett dataprogram kan man i förväg se hur ens garnityr kommer att se ut när allt är klart.

För att få skenorna att sitta på plats fästs ”pluppar” på tänderna, berättar en tandläkare som Svensk Damtidning varit i kontakt med. Och dessa kan man nu se tydligt på prinsessan Sofias framtänder.

– Antingen vill hon bara ha en rak och fin tandrad och minska mellanrummet mellan tänderna och är nöjd med det, eller så är det en förberedelse för att sedan sätta på porslinsfasader. Men det syns att hon har varit i processen ett tag för tänderna har flyttat på sig, säger tandläkaren till Svensk Damtidning.

Av: Anna von Koch.

Foto: Stella Pictures, Ibl.