Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall: Victoria + Öland = ❤️

05 jul, 2018, 18:00 
AvJohan T Lindwall
Victoria+Öland=Sant. Ja, så är det verkligen och nu har kronprinsessan fått det ultimata beviset för det när hon under dagen blev Årets Ölänning.
Annons

Öland är ju som bekant en fristad för kungafamiljen och har varit så ända sedan dåvarande drottning Victoria lät uppföra Sollidens slott 1906.

Drottning Victoria var märkt av olika lungsjukdomar och när hon skulle ha ett sommarställe i Sverige lät hon sin hovstab ta fram den mest solsäkra platsen. Det visade sig vara Solliden utanför Borgholm på Öland.

Hon lät arkitekten Torben Grut uppföra en replika av Villa San Michele på Capri. Där bodde hovets livmedikus och drottning Victorias nära vän Axel Munthe, för övrigt samma plats där Jonas Bergström en gång friade till dåvarande flickvännen prinsessan Madeleine.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria blev Årets Ölänning.

Här på Öland har kronprinsessan Victoria tillbringat alla sina barndomssomrar och det var hit hon kom sommaren 1977, bara veckor gammal. Victoria och Daniel har även gjort Solliden till sitt semesterparadis i sitt relativt nybyggda Villa Skönviken, bara ett par hundra meter från Kalmarsund, och ett par minuters promenad från Sollidens slott.

Annons

Kronprinsessan Victoria var självklar som Årets Ölänning. Pappa kungen fick själv priset 1996 och kunde stolt dela ut det till dottern Victoria. Prinsessan Estelle är i framtiden ett givet val för samma pris som mamma och morfar.

Sommaren har börjat för Victoria och nästa veckan är vi många som är på Öland för att fira världens bästa kronprinsessa.

Svensk Damtidning finns, precis som förra året på plats, och jag hoppas att du tar chansen att fira med oss. Jag är på plats. Är du? Vi ses på ett soligt Öland!

Foto: Suvad Mrkkonjic

Annons