Svensk Damtidning på plats! Kate och William spanar in bandy i Vasaparken

Svensk Damtidning på plats! Kate och William spanar in bandy i Vasaparken

Kate och William är här!

Hertigparet av Cambridge har intagit Stockholm! Nu har Kate precis satt ner sina pälsfodrade vinterkängor på den röda mattan här i Vasaparken. Medieuppbådet är gigantiskt, 40 brittiska fotografer och reportrar har flugit in för att följa varje steg hon tar och hela 96 svenska journalister är ackrediterade. Alla är vi lika nyfikna på gravidmagen, looken och kontakten med kronprinsessan Victoria!

Läs mer: Här har Kate och William sovit i natt

Men än dröjer det tre timmar innan de träffas vid välkomstlunchen på slottet, för nu ska Kate och William först spana in äktsvensk bandy. Det är inte så konstigt som det låter, Kate har ju faktiskt spelat landhockey själv när hon gick i skolan.

Videon kunde inte hittas

Hon och William landade sent i går kväll, en praktisk lösning för att de först skulle hinna natta prins George, 4, och prinsessan Charlotte, 2. Som vanligt flög de med brittiska kungafamiljens privatjet och med sig hade de sitt hovfölje på hela 13 personer (fast det är ändå ovanligt lite säger brittisk media): två privatsekreterare, fyra pressekreterare, en personlig assistent, en programkoordinator, en ordonnans och en som ansvarar för besöket. Samt Kates hovfrisör Amanda Tucker (som enligt uppgift har med sig 13 hårborstar!) och rådgivaren Sir David Manning, som tidigare varit brittisk ambassadör i USA.

Kate, 36, och William, 35, är utsända av prins Williams farmor drottning Elizabeth och brittiska UD med uppdraget att charma Europa. Med sig har de budskapet att även om britterna lämnar EU, så lämnar de inte Europa. Här i Vasaparken är charmfaktorn redan skyhög, så nog känns det som att de kommer att lyckas!

Läs också: Då kommer du att kunna träffa William och Kate

Foto: Stella pictures, IBL

Läs också: Guide till Kates vackra stil: 3 saker du kan kopiera – för en liten peng