Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall: "Ge Kay en kunglig medalj!"

Vilken fest vi fick vara med om på Öland - Victoria 41 år och hennes stora födelsedagsfirande Victoriadagen 40 år. Men allt har en början och allt har ett slut.

I 40 år har kronprinsessan Victoria firats på samma sätt på Öland. Med traditionell uppvaktning vid Sollidens slott av familjen och senare på kvällen stort kalas på Idrottsplatsen i Borgholm med både utländska och svenska stjärnor. Det har kommit att kallas för Victoriadagen.

I helgen tror jag att det var sista gången vi fick vara med om Victoriadagen i den formen som den nu har varit i så många år. Mannen bakom Victoriadagen Kay Wiestål tackade för sig efter 40 år. Vilket jobb han har gjort för Öland, kungahuset och monarkin. Ge karln en kunglig medalj.

Kay Wiestål med årets pristagare Stina Nilsson.

Kay Wiestål med årets pristagare Stina Nilsson.

Vi som hade äran att få vara med på Öland i år när Victoriadagen firade 40 år fick vara med om en av de mest avslappnade kalasen på länge. Vi fick se Estelle stjäla showen, som vanligt…vi fick se lille Oscar busa med pappa Daniel och sedan visa att det kan finnas en stor framtida fotbollstalang i svenska kungahuset.

Blir det en fotbollsspelare av prins Oscar tro?

Blir det en fotbollsspelare av prins Oscar tro?

Victoria och Daniel utstrålade harmoni och det var ett antal tårar som fälldes på kvällen när det blev en resa i nostalgi med Victoriadagen och 40 år.

Ingemar Stenmark var den första idrottsstjärnan som fick Victoriastipendiet. Självklart skulle cirkeln slutas och Ingemar var på plats den här kvällen för att fira kronprinsessan.

Ingemar Stenmark fick Victoriastipendiet år 1979.

Ingemar Stenmark fick Victoriastipendiet år 1979.

För Ölands skull. För alla er där ute som älskar vår kungafamilj och då i synnerhet den lilla kronprinsessfamiljen på Haga hoppas jag att vi får se en värdig fortsättning av firandet på Öland.

Visst, allt har som sagt en början och ett slut. Men den här traditionen är för bra för att bara bryta. Många skulle med största säkerhet bli väldigt besvikna om de inte nästa år fick vara tillbaka på Öland och fira vår framtida drottning.

Alla älskar ju världens bästa Victoria!

Kronprinsessan och kungaparet.

Läs mer: Kronprinsessan Victoria: “Tack för ikväll!”

Foto: Stella Pictures