Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall om Madeleines flytt till USA

Madeleine och Chris flyttar till Florida och enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall kommer prinsessparet att rota sig i USA och bo där under en lång tid framöver.

I höst går flyttlasset för prinsessan Madeleine, maken Chris och barnen Leonore, Nicolas och lilla Adrienne. Efter tre år i London flyttar familjen nu tillbaka till USA, men denna gång är det inte New York som gäller, utan Florida.

I samband med nyheten om flytten medverkade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i P4 extra. Där fick han frågan om planerna om en flytt kom som en chock.

– Nej, vi fick dessa uppgifter för drygt en månad sedan. Det är ganska logiskt egentligen att de väljer att flytta dit, de äger ett stort hus i Florida, Chris är uppvuxen där och de har en våning kvar i New York. Det blir dessutom mer anonymt för Madeleine att bo i USA.

Johan T Lindwall tror inte att prinsessfamiljen kommer att flytta hem till Sverige på många, många år.

– Madeleine är för igenkänd här. Hon vill leva ett anonymt liv och det kan hon verkligen göra i Florida, där blir hon en vanlig individ. Jag tror att Sverige som bas ligger långt borta för familjen, säger han och fortsätter:

– Men de kommer att ha kvar sin våning på Hovstallet och kommer självklart att komma hem vid högtider som Nobel och jul och så vidare. Men nu tror jag att de kommer att rota sig i USA och bo där under en lång tid framöver.

I intervjun i P4 extra tas också avståndet mellan Sverige och Florida upp. Att besöka barnbarnen blir ju inte helt lätt för kungen och drottningen framöver.

– Det har Madeleine pratat om tidigare, hur jobbigt det var med avståndet när hon bodde i New York. Men idag flyger du smidigt mellan Sverige och USA, idag går det till och med direktflyg.

Hör hela intervjun med Johan T Lindwall i spelaren nedan:

Läs mer: Därför flyttar Madeleine och Chris till USA

Foto: Stella Pictures