Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidnings chefredaktör sätter punkt efter 24 framgångsrika och lyckliga år. "Hallå där Karin – vad ska du göra nu?"

23 jul, 2016, 13:00 
AvJohanna Lejon
Det nummer av Svensk Damtidning som just nu finns i butik är det sista med chefredaktör Karin Lennmor vid rodret.
Annons
Karin-Lennmor

Efter 24 otroligt framgångsrika och lyckliga år sätter hon punkt.

– Jag har haft världens roligaste jobb och det är med sorg jag lämnar er läsare. Men livet går vidare. Nu ska jag åka ner till mitt sommarhus på Öland, det ligger bara ett stenkast från Solliden.
Vad har varit roligast under de här åren?

– Den utveckling som Svensk Damtidning har gått igenom! Svensk Damtidning är väl ansedd i dag, alla gillar den och den är både rumsren och respekterad. Dessutom är den en av de mest lönsamma tidningarna som finns. Att få göra den resan, att förändra tidningen till det den är nu, det har varit otroligt kul.
Vad minns du bäst?

– Kungabarnens tre bröllop. De var helt outstanding! Vi förberedde oss som inför ett militärt fältslag och de numren av tidningen är det roligaste jag gjort. Särskilt minns jag när jag åkte hem från redaktionen i gryningen, klockan fem på morgonen efter en intensiv arbetsdag, och såg solen gå upp.
Vilket bröllop var roligast?

Annons

– Personligen tyckte jag bäst om prinsessan Madeleines bröllop, men journalistiskt så var kronprinsessan Victorias det största och bästa. Dessutom var det ju det första.
Du har gjort fler än 2 000 nummer av Svensk Damtidning! Vilket minns du mest?

– Förutom bröllopen så minns jag när Diana dog. Det var otroligt känslomässigt. Och ett stort nummer för oss.
Du har haft en väldigt nära kontakt med läsarna, genom telefonsamtal, brev och mejl. Vad har det betytt för dig?

– Det är läsarna som är våra pärlor, det får man aldrig glömma. Det har varit viktigt för mig att lyssna till alla synpunkter. Och jag har velat visa våra läsare respekt och aktning.
Hur kommer du följa prins Alexanders dop i september – nu när du inte ska jobba?

– Det kommer att kännas väldigt konstigt. Men jag kommer att följa dopet på tv, såklart. Och på svenskdam.se. Min mamma klädde sig ofta fin till Nobelfesten och satt vid tv:n helt galauppklädd. Fast det kommer nog inte jag att göra…
Vad ska du göra nu?

Annons

– Nu ska jag landa i allt. Det är känslosamt att sluta. Jag ska vara på Öland mycket, i mitt sommarhus. Mitt första projekt är att jag ska bygga en altan tillsammans med min man Jonas. Och så ska jag förvandla min tomt till en ännu finare park än Solliden!

– Sedan ska jag resa en del. Jag fick en överraskningsresa till Florens av mina döttrar Mimmi, Lisa och Alice när jag fyllde 60 och i september ska vi åka dit tillsammans. Och så ska jag bo i min lägenhet i New York över presidentvalet i höst.

– Sedan får vi se vad som händer… Men jag kommer alltid att ha mitt hjärta hos Svensk Damtidning. Svensk Damtidning är mitt livsverk.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon

Annons