Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidnings reporter inifrån dagens Te Deum: "Stoltare pappa får man leta efter"

22 apr, 2016, 13:34 
AvJohanna Lejon
Svensk Damtidning fanns givetvis på plats under dagens Te Deum. Vi berättar hur det var.
Annons
CarlPhilip

Knappt en månad efter prins Oscars födelse så var det återigen dags för representanter från riksdag och regering, hovanställda och Bernadotte-släktingar att samlas i Slottskyrkans anrika bänkar. Firades gjorde den tre dagar gamla prins Alexander och på dagens schema stod en traditionsenlig tacksägelsegudtjänst, ett Te Deum.

Alla satt förstås på helspänn när klockan slog 12.15 och det var dags för kungafamiljen och familjen Hellqvist att äntra salen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Först ut kom Sofias föräldrar, Erik och Marie, och tätt därefter systrarna Sara och Lina. De var klädda i pastellfärgade klänningar och hade lämnat sina respektive, Oscar och Jonas, hemma. Därefter dröjde det en stund innan prinsessan Christina tågade in i sällskap av maken Tord Magnuson in. Och äntligen kom hedersgästerna alla väntat på. Kungaparet, Victoria och Daniel och förstås – den nyblivna pappan: prins Carl Philip. Stoltare förälder får man leta efter!

Gudstjänsten leddes av överhovpredikant Johan Dalman och pastor Michael Bjerkhagen och den ljuva skönsången stod kyrkans vokalensemble för.

En vacker gudstjänst med kunglig tyngd och lyckliga släktingar. Allt för att ära den nyfödde prinsen.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: TT

Annons