Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska Carina, 54 blev prinsessa utomlands – här dyker hon upp på fest med Victoria

16 okt, 2023, 17:00 

Svenska Carina, 54 blev prinsessa i fjol och är lite av en doldis. Här dyker hon upp på fest med kronprinsessan Victoria.

Annons

Under söndagen var kungligheter från hela Europa på plats på Christiansborgs slott i Köpenhamn, för att fira attprins Christian blivit myndig.

Kronprinsessfamiljen var där, och prinsessan Estelle gjorde sitt andra galaframträdande någonsin.

Men på plats var också en annan svensk prinsessa, 54-årige Carina.

Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

Svenska prinsessan Carinas kamp för kärleken

Historien bakom svensk-mexikanska Carina med rötter i Tranås resa till att bli prinsessa av Sayn-Wittgenstein-Berleburg var inte lätt. I fjol sa hon äntligen "ja" till sin prins Gustav inför 80 gäster i slottskyrkan på slottet Berleburg, bland annat inför delar av danska kungafamiljen.

Annons

Prins Gustav är son till prinsessan Benedikte, syster till Danmarks drottning Margrethe. Själv har han anor från Tyskland, Danmark och Sverige och är prins av Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Men det var alltså inte utan problem han fick sin Carina. I hela 19 år fick de kämpa för sin förbjudna kärlek, allt på grund av det testamente hans egna farfar, den tyska fursten, skrev 1939.

Där stod det tydligt: den som skulle ärva slottet (alltså prins Gustav) fick bara gifta sig med en kvinna som uppfyllde tre krav: protestant, blåblodig och arisk.

Prinsessan Carina och maken prins Gustav.
Prinsessan Carina och maken prins Gustav.
Annons

Här festar svenska prinsessan Carina ihop med kronprinsessan Victoria

Skulle han gå emot detta, skulle han förlora släktslottet. Ja, Carina checkade inte av några boxar. Hon var katolik med en mamma från Mexico, och var absolut inte adlig.

Men efter en tuff kamp vann prins Gustav i Tysklands högsta domstol, och fick äntligen sin Carina. I våras stod det också klart att de välkomnat sin son till världen.

"Fredagen 26 maj blev deras kungliga högheter prins Gustav Sayn-Wittgenstein-Berleburg och prinsessan Carina zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg föräldrar till en son" Skrev det danska kungahuset.

Annons

”Den nyfödde prinsen kom till världen i USA med hjälp av en surrogatmamma. Både prins Gustav och prinsessan Carina var med under födseln.”

Och nu partajade hon alltså loss – på samma fest som Victoria, Daniel och Estelle!

Prinsessan Carina och maken prins Gustav på prins Christians fest
Carina briljerade i sin vackra klänning!

Foto: TT

Annons