Svenska Carina firar med "svärmor" Benedikte i dag

Grattis säger vi till prinsessan Benedikte som i dag fyller 65 år!

Firar gör prinsessan Benedikte där hon trivs bäst: Hemma på Berleburg slott i Tyskland tillsammans med maken, greve Richard zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg och de tre vuxna barnen Gustav, Alexandra och Nathalie med sina respektive.

Benedikte hyllar Carina

På Berleurg sjuder det av liv och en ny generation har tagit vid. Dottern Nathalie driver sitt berömda stuteri och tränar dressyrhästar, och har en intresserad supporter i mamma Benedikte som är en skicklig ryttarinna och gärna rider ut på ägorna med dottern då och då. Sonen Gustav och hans svenska fästmö Carina Axelsson bor också på Berleburg och har övertagit ruljansen som egendomens nya härskarpar. Benedikte hälsar sin blivande svärdotter med jubel:

– Vi är så lyckliga att Carina är så intresserad av Berleburg. Hon delar vårt intresse för att bevara de kulturhistoriskt intressanta interiörerna.

Dottern Alexandra bor i Paris med sin familj, greve Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, 31, och deras två barn, greve Richard, 9, och grevinnan Ingrid, 5. Och att Benedikte är en stolt mormor till dessa tu behöver väl knappast påpekas.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL