Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska folkets dom – redan innan kungens beslut

07 okt, 2019, 10:20 
Av
Kungen har meddelat sitt beslut. De fem barnbarnen inte längre kommer att kallas Kungliga Högheter.Redan i februari gav svenska folket sin dom.
Annons

Redan i februari i år tog Svensk Damtidning hjälp av KANTAR SIFO för att ta reda på vad svenska folket tycker om titlarna.

Svenska folket gav då ett tydligt besked:

Och vilka av kungens barnbarn borde då få kallas prins respektive prinsessa? Ja, enligt vår undersökning är Estelles och Oscars titlar helt riktiga. 72 procent av kvinnorna och 66 procent av männen anser att Victorias barn ska bära kungliga titlar. Madeleines barn, Leonore, Nicolas och Adrienne däremot – de har bara fått 32 procent av rösterna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Carl Philips söner Alexander och Gabriel hamnar strax över Florida-trion men långt under Haga-syskonen med sina 34 procent. Apanage och kungliga titlar är ämnen som väcker reaktioner, och de kungligheter som syns mycket i offentligheten ska ha rätt till både och. Det visar i alla fall vår undersökning.

Annons