Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska Kerstin träffade Kate i Gamla Stan: ”Vi skakade hand”

19 mar, 2024, 19:00 
Svenska Kerstin Nilsson berättar nu om mötet med prinsessan Kate i Gamla Stan.
Annons
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

Hela världen har engagerat sig i prinsessan Kates mystiska beteende sedan bukoperationen i januari. Med tiden har en rad konspirationsteorier uppstått och många har ställt sig frågan: Var är Kate?

För det dröjde flera veckor innan vi fick något livstecken från Kate. På brittiska mors dag publicerade hon en bild på Instagram på sig och barnen, men bilden synades direkt av de stora nyhetsbyråerna och man kunde slå fast att den blivit manipulerad.

”Som många amatörfotografer experimenterar jag ibland med redigering. Jag ville be om ursäkt för eventuell förvirring som familjebilden vi delade igår orsakade. Jag hoppas att alla som firade hade en väldigt glad mors dag. C”, förklarade Kate.

Annons
Prinsessan Kate
Oron för prinsessan Kate har varit påtaglig sedan bukoperationen i januari.SplashNews.com

Kate sågs med William

Bilden fick konspirationsteorierna att ta fart på nytt, den här gången ännu mer avancerade än tidigare, och eftersom det inte kom någon ny bild på Kate blev många oroliga för hennes hälsa.

Men så kom glädjande rapporter. Vittnen hade sett Kate och prins William på en lokal gårdsbutik i Windsor under lördagen.

Vittnesuppgifterna gjorde gällande att hon hade studs i stegen och verkade vara på ett strålande humör, något som stillade många människors oro för prinsessan.

Gårdsbutiken i Windsor
Här syntes prinsessan Kate och prins William under lördagen, enligt vittnen.NEWSUK
Annons

Kerstin träffade Kate i Gamla Stan

På måndagen, två dagar efter att Kate setts, så publicerade The Sun en video när prinsessan och William spatserade omkring i Windsor med två kassar i handen.

Detta var ett glädjande besked för Aftonbladet-reportern Kerstin Nilsson, som lättat kunde konstatera att Kate var lika ”leende och karismatisk vi är vana att se henne”.

”Jag vet – för jag har träffat henne. I februari 2018 besökte hon och William Sverige och Stockholm. I Gamla Stan fick jag chans att skaka hand med henne – ”hello” sa Kate och ”hello” sa jag, förstummad av intensiteten i hennes blick och närvaro”, skriver Kerstin.

Gamla Stan
Svenska Kerstin Nilsson träffade prinsessan Kate i Gamla Stan 2018.Dennis MacDonald

Foto: TT

Annons