Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Svenska prinsessans bebislycka – bekräftar med bild!

08 feb, 2024, 14:00 
Prinsessan Sofie Louise delar med sig av stora lyckan med Malaysias kronprins.
Annons

Sofie Louise Johansson packade väskorna, kastade sig ut i världen och lämnade tryggheten i Sverige. När Sofie satte sig på flygplanet till London, gjorde hon det med en dröm att jobba som au pair i den brittiska huvudstaden.

Starka kopplingen mellan svenska och nederländska kungahusetBrand logo
Starka kopplingen mellan svenska och nederländska kungahuset

Där och då kunde hon inte föreställa sig vilken vändning livet skulle ta. I London träffade hon nämligen Tengku Muhammad Faiz Petra, Malaysias kronprins. Hon föll som en fura och charmades så av Tengku att hon blev förälskad.

Annons

För fem år sedan, 2019, var det dags för bröllop i palatset Istana Balai Besar i Kelantans huvudstad Kota Bhar. Bröllopet beskrevs som storslaget och firades tillsammans med vänner, familj och en rad andra personer.

Prinsessan Sofie Louise Johansson och kronprins Tengku
Svenska prinsessan Sofie Louise Johansson med sin älskade kronprins Tengku.Instagram

Sofie Louises lycka med Tengku

Hej då Linköping och London, hej nya livet som Malaysias kronprinsessa.

Sofie Louise Johansson blickade aldrig tillbaka och tog farväl av regn, rusk och snö och bosatte sig på varmare breddgrader, i ett land känt för att vara tropiskt och varmt året runt.

Annons

Och så, fyra år efter bröllopet, föddes sonen Johan den 17 juli. På Instagram delade Sofie Louise och Tengku med sig av familjelyckan och välkomnade ”baby-Johan” till världen.

– Vi tackar Gud för att kronprinsessan fött hennes första barn. Allt gick bra och både prinsessan och barnet är vid god hälsa. Kronprinsen vill tacka alla på universitetssjukhuset som har varit inblandade och till alla medborgare som bett för att allt skulle gå bra, skev kronprinsessans stab.

Sofie Louise Johansson visar bebislyckan

Johan har nu hunnit bli sex månader. Alla med barn vet ju hur fort det går i den åldern, hur mycket som händer på så kort tid, hur föränderlig varje dag är och hur den verbala förmågan ständigt förbättras.

Sofie Louise och Tengku tycks vara otroligt stolta över sin son. Den unga kungligheten dyker ofta upp på den svenska prinsessans Instagram, där gulliga bilder avlöser varandra och Johan ler in i kameran.

Annons

Se bilderna nedan:

Annons

Foto: Instagram

Annons