Svenske Tims uppoffring – för att passa in som drottningens släkting

Tim Vesterberg Flora Ogilvy Drottning Elizabeth

Foto: TT.
Han är drottning Elizabeths nya svenska släkting – men nu har 27-årige Tim från Stockholm bytt namn och blivit Timothy. Sannolikt för att bättre smälta in.

Det känns som han kom från ingenstans och tog klivet rätt in i den brittiska kungliga storfamiljen. Den sista lördagen i september sa svenske Tim Vesterberg ja till Flora Ogilvy, barnbarn till prinsessan Alexandra – och vigseln ägde rum på klassisk kunglig mark: det vackra kapellet Royal Chapel i St James’s Palace i London.

Mr och Mrs Vesterberg. Bruden bar en vacker klänning från Emilia Wickstead.

Men vem är han egentligen, denne okände Tim som har blivit drottning Elizabeths färskaste släkting?

Svaret är: En till synes ganska vanlig kille från från Stockholm. Tim Alexander Vesterberg är född i Sundbyberg, i augusti 1983, och är mest känd från sin tonårstid som målkung i Modos och Djurgårdens ungdomslag i ishockey. Mamma heter Carina Vesterberg, och pappa Patrik Vesterberg. Och så har Tim en fem år yngre syster, Emmy, 22.

Familjen bor i Vasastan i centrala Stockholm, men Tim verkar ha lämnat Sverige bakom sig. Numera är han skriven i London, på en adress i stadsdelen Marylebone, ett klassiskt engelskt hus i rött tegel inte långt från turistmagneten Madame Tussauds.

Tim Vesterberg – nya livet med brittiska kungafamiljen

Tim Vesterberg James Ogilvy Julia Ogilvy Flora Vesterberg

Tim Vesterberg med sina svärföräldrar James och Julia Ogilvy, samt sin nyblivna fru Flora.

TT

Och 27-årige Tim Vesterberg har valt att tona ner sin svenska bakgrund, kanske för att bättre smälta in i sitt nya brittiska sammanhang, och i sin nya kungliga släkt.

Mamma Carina och pappa Patrik döpte honom till Tim, men i december 2019, kort efter att han förlovat sig med Flora, ansökte han om att ändra sitt tilltalsnamn till det mer brittiskklingande Timothy. Så det är alltså Timothy som kan se fram emot att stå och trängas med drottningen på Buckingham Palaces balkong, när coronaläget åter gör det möjligt.

LÄS MER: Svenske Tim har gift in sig i brittiska kungafamiljen!

LÄS MER: Stor kunglig släktguide! Visste du att Victoria är pyssling med Kates svärfar Charles?

Foto: TT, Instagram.