Sverre Magnus fina gest till farmor under gudstjänsten

Norska kronprinsfamiljen

Precis som de brukar samlades den norska kungafamiljen till en julgudstjänst. Kung Harald och drottning Sonja, som fick fint stöd av prins Sverre Magnus, samt kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och prinsessan Ingrid Alexandra.

Det blev en fin jul även för den norska kungafamiljen. Snön låg vit på taken och marken när kung Haakon, drottning Sonja samt kronprinsfamiljen anlände till Holmenkollens Kapell i julhelgen för en gudstjänst.

prins Sverre Magnus och drottning Sonja

Inne i kyrkan stod granen grann och alla fick höra ljuv julmusik från kören. På väg ut från kyrkan hälsade kung Harald på prästen innan de åter reste hem mot slottet. Och såg vi hur prins Sverre Magnus tog sin farmor under armen för att se till hon inte halkade på isen utanför. Vilken gentleman han redan hunnit bli den charmige prinsen!

Kronprinsessan Mette-Marit strålade, trots att hon tidigare i år drabbats av ett hårt bakslag. I höstas avslöjades det som bekant att kronprinsessan drabbats av den tuffa, kroniska sjukdomen lungfibros.

– Jag har haft perioder då jag varit dålig under en tid och jag vet lite om vad det handlar om. Så det här är inget nytt för mig även om vi beskrivit det mer nu, sa kronprinsessan Mette-Marit då.

Sjukdomen upptäcktes tidigt och har tydligen varit ett stabilt läge, även om sjukdomen sätter sina spår.

–Vi får leva i en viss osäkerhet, det blir vår framtid, förklarade kronprins Haakon.

kronprinsessan Mette-Marit

Vad vi också lade märke till är hur stor prinsessan Ingrid Alexandra blivit. Men så fyller hon snart 15 år, närmare bestämt den 21 januari. Prinsessan Ingrid Alexandra har också allt oftare setts vid sin fars sida för att representera på olika sätta nu när mamma måste ta det lite lugnare.

Fler hälsningar!

Vi fick under julen också se en fin hälsning via Instagram från kungafamiljen från julfirandet på slottet.

Läs även:

Efter den tuffa hösten; Mette-Marit samlar barnen på slottet

Nobels fredspris i Norge rörde kronprinsessan Mette-Marit till tårar

Efter Mette-Marits sjukdom: Ingrid Alexandra kliver fram

Foto: TT