Svidande kritiken mot Meghan – från hemlandet USA: ”Det eviga offret”

meghan markle oprah winfrey intervju

Meghan har tidigare kunnat räkna med stöd från sitt hemland USA, men den tiden är förbi.

Meghan och Harrys roll inom kungafamiljen har länge skapat polarisering i opinionen men i och med intervjun med Oprah Winfrey har det dragits till sin spets. I Harrys hemland Storbritannien, monarkins vagga, har pressen och rubrikerna varit vassa sedan länge, medan tongångarna i USA har varit mer stöttande.

LÄS MER: Johan T Lindwall om intervjun: "Var det nödvändigt?"

Det verkar vara slut på det nu.

I en krönika i New York Post riktar journalisten Maureen Callahan svidande kritik mot både Meghans uttalanden och uppförande i intervjun, och menar att den är full av ”skitsnack”.

Meghan anklagas för att spela över

I intervjun menar Meghan att hon visste väldigt lite om vad hon kunde förvänta sig av det kungliga livet, och berättar att hon aldrig ens googlat prins Harry eller gjort någon research om den institution hon skulle bli en del av, något som får krönikören att se rött.

”Här var hon, levde sitt liv, skådespelare i en intetsägande tv-serie, när hon sögs in i det kungliga livet. Slott, rikedom, titlar, omedelbart globalt kändisskap, ett team av tjänare och rådgivare, inget av det här hade den minsta betydelse för henne” skriver Callahan.

Meghan markle oprah intervju

Meghan anklagas för att vara tondöv under intervjun.

CBS/Viafree

Hon vänder sig även emot påståendet att Meghan inte skulle ha koll på vad tidningarna skriver om henne, och passar även på att ge en känga över sättet hon uttryckte sig om sin isolering som kunglig.

”Men, jag har inte lämnat huset på månader” berättar Meghan att hon sagt till en medlem av den kungliga familjen under tiden efter bröllopet med Harry.

”Allt medan vi går in på år två av karantän” skriver Callahan som replik på det uttalandet.

”Inte sedan gnälliga uttalandet 'det är inte många som frågat om jag är okej' mitt bland svältande, utfattiga barn i Sydafrika har vi fått höra ett så tondövt uttalande från gamle gode Megs, det eviga offret” fortsätter hon.

LÄS MER: Meghan levde som en fånge i kungahuset: "Jag ville inte leva längre"

Foto: TT