Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-journalisten jagar prins Daniel i Västerås – vägrar svara

23 aug, 2023, 13:30 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Prins Daniel blev följd av en SVT-profil under besöket i Västerås.

Annons

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria var i Västerås på ett av sina många officiella besök runtom i landet. Prinsparet närvarade vid invigningen av Rudbeckianska gymnasiets jubileumsvecka.

Många la märke till att Daniel blev skuggad under besöket. Ett par steg bakom honom gick ingen mindre än Carina Bergfeldt.

Kungens stora chock – här dyker de uppBrand logo
Kungens stora chock – här dyker de upp

Prins Daniel förföljd av SVT-profilen

Tidningen VLT kände igen Carina och sökte upp henne för en intervju. Varför följde hon efter Daniel med en mikrofon i högsta hugg?

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Carina ville inte svara.

Annons

– Det är ett stort år för kungafamiljen och ett stort år för SVT, men jag kan inte gå in på mer detaljer än så i nuläget. Beklagar. Det var en fin dag i en fin stad, vilken tur ni hade med vädret, säger VLT i intervjun som de ändå fick till.

Carina Bergfeldt berättar sanningen om programmet med prins Daniel

Men nu vet vi sanningen. Nu har vi förklaringen bakom Carinas märkliga beteende.

SVT-profilen avslöjade själv på Instagram.

"När jag fick min talkshow och fick frågan om drömgäst var svaret självklart. Och i fyra säsonger har jag ringt hovets informationsavdelning och tjatat. Eller bönat och bett, kalla det vad ni vill. Till slut fick jag ett möte med prinsen. Och sedan ett till. Och när hans 50-årsdag närmade sig valde han att göra en enda stor intervju. Med mig. Jag är glad och stolt över det. Det fanns inga premisser. Jag fick fråga vad som helst. Och det gjorde jag. Jag har följt prinsen vid fem tillfällen från början av maj och framåt, och idag är det officiellt", skriver Carina i inlägget i fråga.

"Jag har velat intervjua prins Daniel sedan maj 2010, när jag läste en lång artikel i Svenska Dagbladet signerad Karin Thunberg. I den pratade den då blivande prisen om hur obekymrat han såg på sin roll att gå tre steg bakom Victoria resten av livet."

Annons