Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen fick nobben av kronprinsessan Victoria: "Sa att jag var för gammal"

05 mar, 2021, 18:00 
Kronprinsessan Victoria
SVT-profilen fick nobben av kronprinsessan Victoria. Nu avslöjas sanningen efter alla år.
Annons
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”Brand logo
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

Kronprinsessan Victoria är känd för sin värme och generositet. Innan coronapandemin slog till delade hon friskt ut handslag och kramar på olika tillställningar – allt för att visa att hon är folkets kronprinsessa.

Men vid ett tillfälle sa hon nej. Då visste hon inte att personen hon nobbade skulle växa upp och bli tv-stjärna.

Kronprinsessan Victoria nobbade SVT-profilen

Anton Pehrson och Sofia Lindhe är ett av paren i den nya säsongen av SVT-succén Gift vid första ögonkastet. Och Anton har faktiskt ett "förflutet" med Victoria – om man tänjer lite på begreppen.

Anton och Sofia turistar utanför kungliga slottet när han plötsligt släpper bomben.

– Jag har träffat Victoria i Alingsås. Grejen var den, jag vet inte var hon gjorde där, men alla var där för att titta, säger Anton i programmet.

Då kommer vändningen i anekdoten. När Victoria nobbade Anton.

– En massa barn gick fram och kramade henne. Så jag frågade henne: ”Får jag också krama dig?”. Men det fick jag inte! Jag tror hon sa det. ”Nä, du är lite för gammal.” Vadå, jag var bara 15, 16 år, säger Anton.

Annons

– Så jag fick aldrig kramen. Det var lite ledsamt faktiskt. Det hade jag kunnat leva på.

Kanske var det så enkelt att arvet efter kungen gjorde sig påmint hos Victoria i det ögonblicket. Så här sa kungen i en intervju med tidningen Chef, när han diskuterade varför han själv ogillar att bli alltför personlig med främlingar..

– Risken är annars att man blir uppäten av omgivningen. Kungahuset ska vara öppet, men jag vill nog personligen ha distans till folk. Det tar lång tid innan jag släpper in någon nära mig, sa kungen.

I samma intervju fick kungen också frågor om Victorias framtoning. Han skrädde inte orden när han ombads gissa hur Victoria skulle beskriva hans ledarstil.

– Helt förfärlig, antagligen. Hon är ung och har en möjlighet att vara precis som hon är själv. Det är väl så ens ledarstil formas, utifrån ens personlighet. Jag är reserverad. Kronprinsessan är mer öppen. Så är det bara, sa kungen.

Annons