Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen Parisa Amiri straffas för bilden på prinsessan Sofia – blir flyttad

07 feb, 2024, 19:00 
Parisa Amiri och prinsessan Sofia
Parisa Amiri fick en officiell tillsägelse efter att ha lagt upp en bild på prinsessan Sofia.
Annons

Parisa Amiri är mångsysslare inom svensk tv. Hon har bland annat lett Guldbaggegalan, haft en egen talkshow och intervjuat kändisar i egna formatet Kvartsamtalet.

Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!

Parisa Amiri la upp bild – fick officiell tillsägelse

Men hon jobbar även som frilansande moderator. Hon blev nyligen anlitad av inga mindre än prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

– Kunglig hovleverantör! Roliga uppdraget att programleda prinsessparets stiftelses Ctrl Rights, livsviktig heldag för ungas rättigheter online och frågade tex ut Google och Tiktok, med de mest kunniga från organisationer på plats.Självklart AI, EU, hur civilsamhället behöver kliva in, så inte bara kommersiella intressen styr? Så kanske den digitala världen blir mer möjligheter än utmaningar. Kanske! skriver Parisa själv på Instagram.

Annons

– Det finns mycket som är bra med nätet. Men det finns också mycket som är problematiskt, inte minst för barn och unga. Med Ctrl + Rights samlar vi makthavare, beslutsfattare, forskare och de största plattformsbolagen för att lyfta frågan om barns rättigheter och trygghet på nätet med målet om att hitta nya former för samarbeten för att tillsammans säkerställa att nätet blir en trygg plats för alla. Vinstintresset får aldrig trumfa barns rättigheter och vi är övertygade om att vi alla måste vara överens om detta, säger Essi Alho, verksamhetschef på Prinsparets Stiftelse, i ett uttalande.

Parisa Amiri
Ett hårt besked till Parisa!

Budskapet till Parisa Amiri: "Placerats längre ned"

Men när Parisa skulle lägga upp en bild från kvällen sa Instagram ifrån – av oklar anledning. Parisa berättade om tillsägelsen i ett annat inlägg.

Annons

"Inlägget har placerats längre ned i flödet eftersom det eventuellt inte följer våra riktlinjer för communityn", skrev bildtjänsten till Parisa.

Det lätt löjeväckande i att en bild från en gala tillägnad säkerhet på nätet blir flaggad undgick inte Parisa.

"Ironin", skrev hon.

Annons