SVT: "Vi vill sända prinsessan Adriennes dop"

SVT: "Vi vill sända prinsessan Adriennes dop"

Den 8 juni döps prinsessan Madeleine och Chris lilla flicka Adrienne. Svt är intresserade av att sända dopet men väntar på hovets besked.

Nu är det drygt två månader kvar tills prinsessan Madeleines och Chris O’Neills lilla Adrienne kommer att döpas! Svensk Damtidning har varit i kontakt med Svt som bekräftar att de vill sända högtidsstunden men att det hänger på hovet. Svt har tidigare sänt varenda dop. Senaste gången var när prins Gabriel döptes den 1 december förra året.

Prins Gabriel med mamma Sofia, pappa Carl Philip och farfar kungen.

Men att public service-kanel sänder kungliga dop är inte en självklarhet. När Madeleines son prins Nicolas skulle döpas år 2015, tackade Svt först nej till att sända dopet.

– Vi tittar på helheten och bevakningen av kungafamiljen är en jätteviktig del av vårt utbud, men vi kan inte sända allt, sa programbeställare Clara Mannheimer till Svensk Damtidning då.

Men efter att många besvikna tittare hade hört av sig till kanalen ändrade sig Svt tillslut och Nicolas dop direktsändes från Drottningholms slottskyrka den 11 oktober.

Läs mer: Chris och Madeleines kärleksbevis till Adrienne – därför döps hon 8 juni

Prins Nicolas vilar i mamma Madeleines famn.

Precis som sin storebror kommer Adrienne att döpas i slottskyrkan. Dopet äger rum den 8 juni, alltså samma dag som prinsessan Leonores dop, och på prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllopsdag. Som ni säkert redan vet kommer hon att heta Adrienne Josephine Alice. Namnet Josephine kommer dels från prinsessan Madeleine som heter det i mellannamn men också från Chris O’Neills mormor som heter Josefine.

Alice är ett släktnamn, drottning Silvias mamma hette Alice Sommerlath. Och att prinsessan fick Adrienne som tilltalsnamn kan bero på att drottningen alltid har tyckt mycket om namnet.

Läs mer: Svensk Damtidning avslöjar – hemligheten bakom Madeleines namnval

Foto: IBL