Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s blixtändring inför Melodifestivalen – tog bort skämtet om prins Carl Philip

02 mar, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Skämtet om prinsen togs bort inför kvällens femte deltävling.
Annons

Det är dags för Melodifestivalens femte deltävling, som tidigare gått under namnet "andra chansen".

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Melodifestivalens femte deltävling – alla artister

Deltävlingen äger rum i Löfbergs arena i Karlstad och flera tidigare kända artister ställer sig på scenen – bland annat Jay Smith, Marcus & Martinus, Medina och Elecktra.

Men det är inte artisterna som var det enda fokuset under fredagskvällens genrep.

Skämtet om prins Carl Philip i Melodifestivalen

Det var när Björn Gustafsson skulle "förklara" tävlingens nya upplägg, där "andra chansen" istället blivit en femte deltävling, som han skämtade om en rad kända ansikten – bland andra prins Carl Philip.

Framför publiken på scenen tog Björn fram en tavla med Melodifestivalen-profiler och ett gäng ord som är kopplade till tävlingen. Bland de kända ansiktena fanns också en bild på prinsen, och Björn Gustafsson fortsatte sedan kalla både prins Carl Philip och de andra för "fuckboys".

Skämtet om prinsen har tagits bort

Men inför lördagens tävling togs skämtet bort.

”Genrepet är till för att vi i produktionen ska testa oss fram för att kunna leverera det allra bästa materialet till sändningen”, skriver Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka i en kommentar till Expressen.

Victoria nämns i Melodifestivalen

En annan kunglighet som däremot nämns i kvällens Melodifestival är kronprinsessan Victoria. Det är i Elecktras låt "Banne mej" som hon tituleras som "drottning Victoria".

Vilken hyllning!

Annons