Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s pinsamma miss med kung Frederik – blir fel i direktsändning

06 maj, 2024, 07:25 
Här blir det helt fel i SVT:s direktsändning.
Annons

Idag skrivs det kunglig historia. Kung Frederik och drottning Mary anländer till Sverige för ett två dagar långt statsbesök, vilket även blir deras första som kung och drottning.

Här skrivs historia! Kungen & Silvia tar emot Frederik & Mary – första statsbesöketBrand logo
Här skrivs historia! Kungen & Silvia tar emot Frederik & Mary – första statsbesöket

Banden till den svenska kungafamiljen är starka, inte minst är kronprinsessan Victoria och Frederik nära vänner, så räkna med att blir ett varmt välkomnande när det danska kungaparet tas emot på Logårdskaten och Kungliga slottet.

Det är det första danska statsbesöket sedan 1985. Första dagen består av en högtidlig välkomstceremoni, lunch på Kungliga slottet, möte med talmannen Andreas Norlén och statsminister Ulf Kristersson, besök på Tekniska högskolan och en galamiddag på Kungliga slottet.

Annons
Mary och Frederik
Drottning Mary och kung Frederik anländer i dag till Sverige för ett två dagar långt statsbesök.PPE/SIPA

SVT sänder besöket

SVT sänder förtjänstfullt delar av statsbesöket. Under förmiddagen påbörjade de en direktsändning inför det historiska ögonblicket – som bland annat kommer att visa när Mary och Frederik anländer.

”SVT direktsänder gästernas ankomst och inledande tal av kung Frederik X och kung Carl XVI Gustaf vid kvällens statsbankett på Kungliga slottet. Ted Wigren och Katarina Sandström leder sändningarna under dagen och Roger Lundgren är expertkommentator”, skriver SVT.

Annons

Pinsamma missen

Men sändningen hann knappt börja innan de gjorde sig skyldiga till en miss. Under en banderoll hade de stavat kung Frederiks namn fel och i stället skrivit den något vanligare stavningen ”Fredrik”.

Någon ”kung Fredrik” existerar inte och kommer aldrig dyka upp. Däremot förväntas kung Frederik snart vara på plats och då får vi hoppas att SVT har koll på kungligheten.

Kung Frederik och drottning Mary
Här stavar SVT fel på kung Frederiks namn.SVT

Foto: TT/SVT

Annons