Syskonen Windsor festade under lockdown – beteendet får skarp kritik

Lady Amelia Windsor Lord Downpatrick

Alan Davidson/REX
Kungliga modellen Lady Amelia Windsor bröt karantänreglerna genom att lämna hemmet för en nyårsfest. Lady Amelia var inte ensam utan anlände till festen tillsammans med sin syster Lady Marina samt sin bror Edward, prinsessan Dianas gudson.
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
Slå på ljud

Den kungliga modellen Lady Amelia Windsor bröd mot Storbritanniens regler om karantän, för att minska smittspridningen av covid-19, när hon lämnade hemmet för en nyårsfest. Lady Amelia valde att berätta om sin närvaro på festen via sina sociala medier och beslutet får nu skarp kritik.

Kungafamiljen ska ju föregå med gott exempel i sådana här situationer, menar många.

Anlände till festen med syskonen

Storbritannien går in i en ny period av landsomfattande nedstängningar för att motverka smittspridningen i landet Det meddelade premiärminister Boris Johnson under ett tal till nationen på måndagskvällen..

– Regeringen säger nu åt er att stanna hemma, sa Johnson.

Men när det brittiska folket isolerade sig hemma valde alltså några kungliga ungdomar att fira in det nya året på en stor fest.

Amelia och hennes syster Marina bor tillsammans i centrala London och slog följde till festen. Brodern Edward, som är prinsessan Dianas gudson, var också närvarande.

Edward, Lord Downpatrick

Edward, Lord Downpatrick, Prinsessan Dianas Gudson

Det brittiska hovet har valt att inte kommentera händelsen, som snabbt fick namnet "skandalfesten".

Lady Amelia är dotter till George och Sylvana Windosr, Earl och grevinnan av St Andrews, Lady Amelia Windsor är kusin till prins Harry och prins William. Hennes farfar, hertigen av Kent, är drottning Elizabeth kusin. Hon är nummer 38 i den brittiska tronföljden.

Foto: TT