Systrarna vid Benediktes sida under svåra tiden

Systrarna vid Benediktes sida under svåra tiden
Drottning Margrethe och ex-drottning Anne-Marie stöttar sin syster.
Annons

Drottning Margrethe och hennes systrar Benedikte och Anne-Marie har en mycket nära relation. När Margrethe blott 32 år gammal blev Danmarks drottning var det till systrarna hon vände sig för stöd och genom livet har de alltid kunna luta sig mot varandra i motgångar. Det har skapat en speciell sorts syskonrelation, berättade prinsessan Benedikte för Svensk Damtidning när vi intervjuade henne i samband med 70-årsdagen.

Annons

– Drottningen och jag kan också tala om saker som hon kanske inte kan tala med andra om. Som syster har jag kanske en helt annan infallsvinkel än vad andra har, sa hon bland annat.

Annons

Nu är det Margrethe och Anne-Maries tur att finnas vid Benediktes sida. Förra veckan nåddes hon av beskedet att hennes make prins Richard hastigt avlidit i hemmet i Bad Berleburg. Benedikte var då i Danmark för officiella plikter och fick resa hem till slottet Berleburg nästa morgon.

Under tisdagen begravdes prins Richard och både drottning Margrethe och ex-drottning Anne-Marie av Grekland var givetvis på plats för att stötta sin syster.

Margrethe hade dessutom gjort allt i sin makt för att hela danska kungafamiljen skulle kunna vara med under begravningen i Tyskland. Det innebar alltså att Danmarks regent och tronföljare under tisdagen befann sig utomlands. I vanliga fall får ju kronprins Frederik bistå som regent när drottningen befinner sig utomlands. Men eftersom hela familjen återvänder till Danmark redan under tisdagen gick det alltså att ordna så att Margrethes familj var med vid begravningen. En gest som Benedikte och hennes familj givetvis uppskattade.

Drottning Margrethe och hennes familj anländer till brgravningen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Systrarna vid Benediktes sida under svåra tiden”

 1. betty skriver: 21 mars, 2017

  De såg inte alltför ledsna ut. När man har läst den dödes tidigare uttalanden om sin fru och hennes likgiltighet för hans sjukdom så kan man dra slutsatser, sen hennes känslokalla kommentarer att han skulle kämpa så förstår man att det inte var så kärt mellan dem, dessutom var frun mest i Danmark, borde hon inte ha stöttat honom ? Nu ska alla “stötta” änkan,,jojo.


 2. Christina Kari Helsinki skriver: 22 mars, 2017

  Äntligen en spontan bild. Anna Maria har alltid varit en favorit, så vacker brud och i detta fall finns ingen tvekan om att inte hon och Konstantin har ett lyckligt äktenskap.


 3. Marie Louise Larssn skriver: 22 mars, 2017

  Betty Gillar, kunde inte ha sagt det bättre själv


 4. Birthe Vejrum skriver: 22 mars, 2017

  Alle, der bliver ramt af sygdom, skal da KÆMPE for at blive raske igen! Så var en helt almindelig/vanlig reaktion fra Benedikte, og sikkert det eneste rigtige at sige til patienten.
  Og Prins Richard blev behandlet for sin hudcancer + prostatacancer på Rigshospitalet i København.


  1. Allegra skriver: 23 mars, 2017

   bästa Birthe det finns undersökningar som visar att cancerpatienter inte alls bekämpar den förfärliga sjukdomen med att som det heter kämpa. Cancer är aldrig en fråga om kampvilja.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar