Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Systrarna vid Benediktes sida under svåra tiden

21 mar, 2017, 16:33 
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe och ex-drottning Anne-Marie stöttar sin syster.
Annons

Drottning Margrethe och hennes systrar Benedikte och Anne-Marie har en mycket nära relation. När Margrethe blott 32 år gammal blev Danmarks drottning var det till systrarna hon vände sig för stöd och genom livet har de alltid kunna luta sig mot varandra i motgångar. Det har skapat en speciell sorts syskonrelation, berättade prinsessan Benedikte för Svensk Damtidning när vi intervjuade henne i samband med 70-årsdagen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Drottningen och jag kan också tala om saker som hon kanske inte kan tala med andra om. Som syster har jag kanske en helt annan infallsvinkel än vad andra har, sa hon bland annat.

Nu är det Margrethe och Anne-Maries tur att finnas vid Benediktes sida. Förra veckan nåddes hon av beskedet att hennes make prins Richard hastigt avlidit i hemmet i Bad Berleburg. Benedikte var då i Danmark för officiella plikter och fick resa hem till slottet Berleburg nästa morgon.

Annons

Under tisdagen begravdes prins Richard och både drottning Margrethe och ex-drottning Anne-Marie av Grekland var givetvis på plats för att stötta sin syster.

Margrethe hade dessutom gjort allt i sin makt för att hela danska kungafamiljen skulle kunna vara med under begravningen i Tyskland. Det innebar alltså att Danmarks regent och tronföljare under tisdagen befann sig utomlands. I vanliga fall får ju kronprins Frederik bistå som regent när drottningen befinner sig utomlands. Men eftersom hela familjen återvänder till Danmark redan under tisdagen gick det alltså att ordna så att Margrethes familj var med vid begravningen. En gest som Benedikte och hennes familj givetvis uppskattade.

Drottning Margrethe och hennes familj anländer till brgravningen.
Annons