Tabben vid Palmemordet – kungens vapen missades!

Palmemordet kan få sin lösning idag.Visste ni att vår kung Carl Gustaf äger en revolver som tidigare missades av utredarna?

Palmemordet ska få sin lösning. Så påstås det i alla fall – och en hel nation håller andan. I dag, klockan 09.30, ska chefsåklagare Krister Petersson hålla en presskonferens där han ska presentera sin lösning på mordet.

Än så länge vet vi inte vem eller vilka som ska pekas ut. Men visste ni att vår egen kung Carl Gustaf har nämnts i samband med mordutredningen? Inte som misstänkt, tack och lov, men på grund av en gåva som han fick från kung Hussein av Jordanien 1984.

Palmemordet ska få en lösning

Kungens vapen missades av Palmeutredarna.

Kungens vapen missades av Palmeutredarna.

Vår kung fick en revolver av modellen 357 Magnum, Smith & Wesson. Det är samma vapen som gärningsmannen ska ha använt för att skjuta Olof Palme till döds den där hemska februarinatten 1986.

Senare samma år gick det ut en order om att provskjuta ALLA 357 Magnum i Stockholms län för att kunna hitta mordvapnet. Men enligt Aftonbladet provsköts aldrig kungens revolver.

– Om vapnet fanns i Stockholms län och var av rätt modell borde det ha ingått i ordern, har Dag Andersson, gruppledare i Palmegruppen, sagt till Aftonbladet.

– Jag kan inte bekräfta om det här vapnet var en sådan modell som var intressant för utredningen eftersom det faller under sekretess, men om den fanns i Stockholms län och var av rätt modell så borde vi förmodligen ha tagit in den.

“Kungen har alibi”

När detta påtalades pratade Aftonbladet med krimnestorn Leif GW Persson om saken.

– Jag tror att det finns bättre kandidater att lägga sin energi på. Jag är också ganska säker på att kungen har alibi för den där natten. Om någon skulle vara skyldig så är det hans bevakningspersonal, men jag har svårt att tro det också, sa GW då.