Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tacksägelsegudstjänst för tvillingarna - Albert och Stéphanie på plats

15 dec, 2014, 14:14 
Agneta Nisbeth
Annons
albert-hovet

Arvprins Jacques och prinsessan Gabriellas födelse i onsdags firas förstås fortsatt glatt och intensivt i Monaco. Nu har det varit tacksägelsegudstjänst, ledd av ärkebiskop Bernard Barsi och hovprelat César Penzo.

Efter den aningen ”stela” men vackra gudstjänsten väntade något roligt, nämligen undertecknandet av tvillingarnas födelseattest och champagneskål. Stolt leende satt furst Albert där på den röda sidenstolen i Tronsalens mitt och liksom ”växelvippade” med fötterna, som till en inre musik – först höger skospets ner mot golvet, sen vänster, och så höger igen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
albert-stephanie-hovet

Tacksägelsegudstjänst i Monaco, med furst Albert och prinsessan Stéphanie på plats i kyrkan.

Annons
stephanie-ste

Det var bara Stéphanie och barnen som fanns på plats denna dag.

Alltmedan diverse högtidligheter och värmande ord lästes upp. Sen gick olika ”högdjur” fram och signerade Jacques och Gabriellas födelsebevis som redan hade undertecknats av mamma Charlene och pappa Albert. Prinsessan Stéphanie var på plats med sina barn.

stephanie-barn-monaco

Prinsessan Stéphanie med sina döttrar  Pauline, Camille.

Annons

Även så prins Alberts kusin, den i Monaco mycket populära baronessan Elizabeth-Anne de Massy som ägnar sig åt välgörenhet i den högre dimensionen och är dotter till prinsessan Antoinette som dog 2011, 90 år. ( Antoinettes var förstås syster till framlidne furst Rainier). Däremot var inte prinsessan Caroline där, det påstås att hon ansåg att det ”inte behövdes” eftersom Stéphanie var på plats och bevittnade det hela.

albert-hovet

Furst Albert med ärkebiskopen Bernard Barsi.

Sen skålades det i champagne. Och utbringades ett trefaldigt leve för Jacques och Gabriella – hipp, hipp, hurraaaa! Och snart är det dags för den officiella fotograferingen. Då får vi äntligen se hur de ser ut!

stephanie-hovet

Prinsessan Stéphanie och döttrarna utanför kyrkan.

Av Marianne Rolfstadius

Foto. Stella Pictures

Se Albert tala här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=EZ5ofjk1xcE

Annons