Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tacksägelsegudstjänst och gravsättning för Carl Johan Bernadotte

15 maj, 2012, 15:05 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Carl Johan Bernadotte har nu förts till sin sista vila vid kungliga begravningsplatsen i Hagaparken – på plats bland andra drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Under tisdagen hölls en tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan i kretsen av de närmaste och därefter hölls gravsättningen på kungliga begravningsplatsen i Hagaparken. På plats fanns änkan Gunnila och barnen Monica och Christian. Hela kungafamiljen fanns också på plats, precis som drottning Margrethe hennes syster Benedikte.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Madeleine, som inte närvarde vid begravningsgudstjänsten i Mariakyrkan i Båstad i måndags, anslöt också till tacksägelsegudstjänsten. Kungens syster Birgitta, som inte heller kunde närvara i Båstad, fanns på plats vid gravsättningen. Kistan fördes i procession genom det sommarsoliga Stockholm till den kungliga begravningsplatsen i Hagaparken.

Där vilar också Carl Johan Bernadottes bröder Sigvard, Bertil och Gustav Adolf liksom föräldrarna kung Gustav VI Adolf och kronprinsessan Margareta. Carl Johan Bernadotte blev 95 år. Han stod både den danska och den svenska kungafamiljen nära.

Av Liv Sander

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons