Tala om semesterkrasch i det spanska kungahuset...

I sommar tar alla i det spanska kungahuset tar semester från varann, verkar det som. Och det är kanske bäst som läget är nu.

Risken att Inaki Urdangarin, prinsessan Cristinas korruptions-misstänkte man, kommer över till Mallorca och kickar boll med ungarna på det kungliga sommarresidenset Marivent är nog minimal. Han är inte välkommen. Inte heller Cristina dyker upp. Däremot ska deras barn som sagt vara där – Juan Valentin, 12, Nicolás, 11, Miguel, 10, och Irene, 7.

Drottning Sofia och prinsessan Christina med sin familj.

Rättegångar

Förhållandet mellan Inaki och Cristina lär också vara ansträngt till bristningsgränsen, så de semestrar på skilda håll. Inaki är alltså rejält utfryst av släkten. Och allramest då av kronprins Félipe som inte tål sin svåger efter allt som denne ställt till med, med rättegångar och så. Som spansk press skriver: “Inaki Urdangarin har upphört att existera för den kungliga familjen”.

Prinsessorna Leonor och Sofia.

På Marivent

Kung Juan Carlos, 74, pliktbesöker Marivent helt kort och seglar sen på Medelhavet. Drottning Sofia stannar kvar på Marivent, och välkomnar kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia och deras flickor, prinsessorna Leonor och Sofia, som väntas på besök.

Kronprins Félipe och kronprinsessan Letizia väntas på besök.

Likaså kommer säkert prinsessan Elena och hennes båda barn, Felipe Juan Froilán,13, och Victoria Federica, 11. Elenas exman Jaime de Marichalar kommer definitivt inte.

På jaktresa

Kung Juan Carlos ligger pyrt till. Efter jaktskandalen i Botswana då han drog iväg på den där megadyra buffeljakten med sin påstådda älskarinna Corinna zu Sayn-Wittgenstein,46, och lyckades reta gallfeber på halva spanska folket genom att leva så “stort” medan de knappt får ihop till brödet och hyran och hela Spanien penningkrisar.

Pikant rumlande

Dessutom kom hem med den numera så omskrivna spräckta höften som nog mera var resultatet av ett pikant rumlande med sitt jaktsällskap än den påstådda “halkskadan” utanför tältduken, något som tyvärr satte ny fart på det gamla pratet om att han och drottning Sofia inte umgåtts på evigheter, allt det här sammantaget har liksom blivit lite för mycket för alla.

Prinsessan Elena ska också åka på semester, men inga skjutvapen för sonen denna gång.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Kungligt firande av fotbollshjältarna››