Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Tårdrypande när William besökte det barnhospice mamma Diana öppnade

Tårdrypande när William besökte det barnhospice mamma Diana öppnade

Prins William ska nästa vecka åka till Afrika och jobbar in i det sista på hemmaplan. Han har hunnit med en rad olika uppdrag, bland annat träffade han barn och anställda vid det hospice som hans mamma, prinsessan Diana, invigde för 30 år sedan.

Hertigen av Cambridge, prins William, besökte Acorns Hospice i Birmingham för att fira centrets 30-årsjubileum. Och det var ett känslofyllt uppdrag på flera sätt. Dels för att det öppnades av prinsessan Diana, Williams mamma 1988. Dels för att sjukhemmet erbjuder specialiserad hospicevård för barn och deras familjer, en fråga inte många orkar hantera. Sjukhemmet öppnades av Williams mamma prinsessan Diana år 1988, då var detta hospice det tredje som existerade i världen.

Delar av den personal som mötte prins William under besöket fanns på plats även när prinsessan Diana öppnade och senare besökte vårdhemmet. Några av dem berättade för tidningen People att de minns sina möten med Diana som om det vore igår, och att William har ärvt hennes fina sätt att umgås med de sjuka barnen.

Och prinsen tog sig verkligen tid. Han William tillbringade tiden till att träffa barn och deras familjer samt att besöka några av faciliteterna, såsom hydroterapipoolen.

Han pratade dessutom om dinosaurier med några av barnen som målat av dessa förhistoriska djur, och avslöjade samtidigt att prins George just nu är besatt av dinosaurier.

Men detta var inte prinsens enda engagemang den dagen, som ägnades åt barnens välfärd. Tidigare på förmiddagen hade han stannat till vid Birminghams universitet för att dela ut en rad speciella utmärkelser till barn från skolor runt om i Storbritannien.

Prins William

Initiativet, som William blev beskyddare för år 2009, syftar till att stödja barn genom att hjälpa till att bygga sitt personliga varumärke och utveckla sin självkänsla.

Prins William

Enligt en tweet från Kensington Palace, organiserar verksamheten karaktärsbyggande workshops och projekt varje vecka i olika skolor, som leds av instruktörer från SkillForce UK . Många av instruktörerna är tidigare medlemmar av de brittiska väpnade styrkorna.

Prins William

Läs mer: Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis

Foto: IBL