Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tatianas ring är nästan en kopia av prinsessan Dianas

03 feb, 2010, 14:14 
Agneta Nisbeth
Annons
tatianas-ring

Häromdagen visade Tatiana Blatnik stolt upp safiren hon fått av grekiske prins Nikolaos. Men, verkar den inte lite bekant?

Visst tycker man sig ha sett den förut? Ja, Tatiana Blatniks maffiga safirhistoria alltså. Nog påminner den oerhört mycket om ringen som prins Charles trädde på lady Diana Spencers finger i februari 1981.

När Charles friade lär det ha gått så snabbt att han faktiskt inte hade ringen än. Först några dagar efter frieriet kom personal från hovjuveleraren Garrard´s med sköna juveler upplagda på brickor klädda med svart sammet. Och Diana fick själv välja. Valet föll som bekant på den magnifika safiren infattad med arton briljanter, värd åtskilliga sköna pund.

– Drottningens ögon stod på skaft när jag tog den största, lär Diana ha fnissat enligt författaren Kitty Kelley.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Diana

Och nu sitter det en glimrande blå safir även på Tatiana Blatniks finger. Men om prins Charles var ringlös då han friade till

Annons

Diana var prins Nikolaos desto mer redo när han gick ner på knä och friade till Tatiana Blatnik den 28 december förra året. När Nikolaos avslöjade för mamma Anne-Marie att han tänkte fria till sin älskade Tatiana fick han ett välkommet erbjudande.

– Min mor erbjöd mig att ta en safir som kommer från hennes familj till ringen, berättar Nikolaos.

På den vägen är det. Och det var knappast något dumt val av Nikolaos. Nu är Tatiana ringmärkt med de grekiska färgerna. Och därtill är prinsessan Dianas förlovningsring en av världens mest berömda förlovningsringar – varför ändra ett vinnande koncept?

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

Annons