Tecknet på att Madeleine missar julen på Drottningholm

Prinsessan Madeleine. Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar julpysslar.

Jul i Miami – i 25 plus och sol. Medan resten av kungafamiljen firar på Drottningholm. Så kan det bli för prinsessan Madeleine i år.

Nu är det klart att prinsessan Madeleines Nobelfirande i Sverige blir ett blixtbesök. Efter Lucia den 13 december sätter hon sig på planet och flyger hem igen.

Och till skillnad från förra året, när hon hade med sig hela sin stora familj, så är det en ensam prinsessa som kommer till Stockholm dagarna före Nobel. Chris och barnen – prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas. 4. och prinsessan Adrienne, ett och ett halvt – stannar kvar hemma i Miami, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning:

– Prinsessan Madeleine kommer till Stockholm i början av december och hon kommer att vara med vid utdelningen av Childhood-priset måndagen den 9 december. Hon stannar över Nobelfestligheterna och Lucia. Men sedan åker hon direkt tillbaka hem till Florida igen.

Men hur blir det då med julfirandet på Drottningholm? Kommer prinsessan Madeleine tillbaka till Stockholm för att fira jul?

– Det är deras privata julfirande. Så det har jag ingen information om, säger hovets informationschef Margareta Thorgren och tillägger:

– Men det är inte omöjligt.

Drottningholms slott med upplysta fönster.

Drottning Silvias födelsedag brukar vara helig, och det givna tillfället när alla tre barnen och alla sju barnbarnen samlas på Drottningholm. Men i år kan det bli annorlunda.

I så fall skulle det handla om en ny lång flygresa dagarna för jul. Så mycket talar ändå för att det blir en Floridajul för familjen Bernadotte-O’Neill i år, i sol och 25 plusgrader. Eller möjligen ett julfirande hos Chris mamma i London, eller hos hans syster på hennes brittiska gods. Allt enligt den varannan-juls-princip som familjen Bernadotte-O’Neill har praktiserat vissa år.

Förra året var precis alla samlade på Drottningholm eftersom drottning Silvia fyllde 75 år…

Prinsessan Madeleine i en blommig klänning från Erdem.

…och då var det en strålande glad Madeleine som berättade för Svensk Dam att barnen var så lyckliga över att komma hem till snön på Drottningholm.

Drottningholms slott.

På Drottningholms slott laddar man redan för julen.

Foto: Tiina Björkbacka/Kungl. Hovstaterna, TT.