Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tecknet på att något var fel med Charles – redan veckan före cancerbeskedet

06 feb, 2024, 12:30 
Louise Wibergh Lenti
Kung Charles III har diagnostiserats med cancer – tecknen på att något var fel.
Annons
Chockbeskedet: Kung Charles har cancerBrand logo
Chockbeskedet: Kung Charles har cancer

Under måndagskvällen meddelade det brittiska hovet att kung Charles III har diagnostiserats med cancer. I samband med ingreppet som gjordes för att åtgärda kungens förstorade prostata ska man ha hittat cancern, som dock inte har med prostatan att göra.

Hovet har ännu inte berättat vilken typ av cancer Charles har drabbats av.

Oväntade ändringen

Den 26 januari anlände kung Charles och drottning Camilla till The London Clinic. Planen var att Charles skulle läggas in för att genomgå sitt kirurgiska ingrepp för att sedan kunna åka hem en till två dygn senare. Så blev inte fallet.

Själva ingreppet sägs ha gått bra. Charles korrigerade en förstorad prostata och det brittiska hovet var snabba med att meddela offentligheten att läkare konstaterat att det inte rörde sig om någon elakartad förändring.

Annons

Något som däremot fick flera att höja på ögonbrynen var att det tog nästan fyra dagar innan Charles lämnade sjukhuset. Mer än dubbelt så lång tid än vad man räknat med. Detta var något som hovet valde att inte kommentera.

– Kungen skrevs ut från sjukhuset i eftermiddags efter att ha genomgått sin planerade medicinska behandling och han har nu styrt om sina kommande offentliga uppdrag för att återhämta sig privat i lugn och ro, meddelade hovet den 29 januari.

Camillas oro

Det var under perioden som Charles var inlagd på The London Clinic som han han och Camilla fick beskedet om att han drabbats av cancer, vilket hovet även bekräftade den 5 februari.

– Under kungens sjukhusvistelse nyligen så upptäcktes ett annat oroväckande tillstånd. Testerna som gjordes har nu visat att det rör sig om cancer, skriver hovet.

Annons

En stor indikation på att det var något speciellt som hänt inne på sjukhuset var det faktum att Camilla sågs besöka Charles vid upprepade tillfällen. Dagen innan han skrevs ut besökte hon honom hela tre gånger vilket fick flera att bli oroliga för kungen.

När Charles och Camilla lämnade sjukhuset sida vid sida dagen efter var det däremot flera som släppte en lättnadens suck. Kungen verkade vid gott mod och vinkade glatt till folket.

Charles och Camilla lämnar The London Clinic.Victoria Jones

Nu har det däremot kommit fram att kungen ska genomgå regelbundna behandlingar och kommer att ställa in sina offentliga uppdrag på obestämd tid efter inrådan av sina läkare.

– Han ser på de kommande behandlingarna med tillförsikt och hoppas kunna återuppta sina plikter så snart som det är möjligt, meddelar hovet under måndagen.

Foto: TT

Annons