Tecknet på bilden som kan avslöja namnet på Harrys och Meghans son

Tecknet på bilden som kan avslöja namnet på Harrys och Meghans son

Inom kort får vi svaret, men redan nu är det full fart på spekulationerna kring namnfloran. Ja, vad ska Harrys och Meghans son ska egentligen heta?

Det är en internationell pojke som det brittiska kungahuset har välsignats med.

– Meghans ursprung gör deras nya son unik inom det brittiska kungahuset då han har möjlighet att få både brittiskt och amerikanskt medborgarskap. Han är också delvis av afrikansk härkomst, skriver USA Today.

Namnfloran kan bli lika komplex. Nu undrar alla vad barnet ska heta? Babyyran i Storbritannien vet inga gränser och britterna är så till sig att det fullkomligt strömmar olika namnförslag ut på sociala medier. Det spekuleras och analyseras på ett sätt som endast britter drabbade av kunglig yra kan.

Tecken på väggen

Den kanske mest speciella teorin kommer här: När prins Harry mötte pressen för att berätta den glada nyheten, stod han framför en stallbyggnad med olika skyltar på spiltorna. I bakgrunden på flera bilder som togs, ser man en grön skylt med namnet Sir John i gult. Nu spekuleras det vilt:

– Ska barnet heta John? Är det ett hemligt tecken från prins Harry, att han ställde sig framför just den namnbrickan?

Glad pensionär

Eftersom hertiginnan Meghan gick över tiden med barnet har paret själva haft ytterligare tid på sig att verkligen fundera över namnet. Valet är säkerligen redan gjort. Vi vet ju att prins Harry och Meghan är hemlighetsfulla.

 

 

Prins Harry

De lyckades ju hålla hela världen på sträckbänken den 6 maj 2019, då alla väntade på nyheten om födseln. Det visade sig senare att barnet redan hade fötts på morgonen. Det var flera kungliga traditioner som paret bröt.

Höll på traditionen

En tradition var dock intakt – nämligen att en tavla, med budskapet att sonen var född, ställdes fram utanför Buckingham Palace. Förr i tiden var på detta sätt som allmänheten fick veta att kungahuset fått en ny familjemedlem.

Tavla med födelseattest

På bilden ovan kan ni se tavlan. Hovanställde Stephen Kelly kom ut med tavlan på platsen framför Buckingham Palace i London för att offentliggöra att en pojke fötts. Ännu vet vi inte vad prins Harrys och Meghans son ska heta.

Det finns många förslag. Många tycker att pojken ska heta Spencer efter framlidna prinsessan Diana. Den brittiska kungafamiljen tenderar att återanvända familjenamnen. Arthur, James, Charles, Albert och Philip är några förslag.

Kan välja fritt

Men eftersom barnet ligger relativt långt ner på tronföljarlistan, på sjunde plats, har Harry och Meghan stor frihet att välja något namn de själva verkligen vill att deras barn ska heta. Det finns andra i kungafamiljen som valt ett namn som inte är ett släktnamn.

Prinsessan Anne döpte sin dotter till Zara 1981, vilket var otippat. Zara Phillips Tindall har i sin tur valt ganska “okungliga” namn till sina döttrar  – Mia och Lena. Så vi kan egentligen vänta oss vad som helst, när Harry och Meghan berättar vad den lille ska heta! Däremot sägs det att Buckingham Palace råkat registrera tre namn på sin hemsida, Arthur, James och Alexander. Så om vi bortser från alla tokiga spekulationer har ni där tre troliga namn som pojken kan komma att få!

Läs mer

Här kommer barnet att bo! Allt vi vet om Meghans och Harrys nya hem

Därför kommer Harrys och Meghans son aldrig bli prins

5 tecken på att Harry och Meghan visste att de skulle få en pojke

Foto TT