Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tecknet som avslöjade hur illa det var - innan Elizabeths död

08 sep, 2022, 19:16 
Drottning Elizabeth

Så förberedde sig världen på drottning Elizabeths död.

Annons
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal

Under torsdagskvällen kom det tragiska beskedet att drottning Elizabeth dött. Hovet meddelade tidigare under dagen att drottningen, som haft sviktande hälsa den senaste tiden, hölls under medicinsk uppsikt.

”Drottningens läkare är oroade över hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon hålls under medicinsk uppsikt”, stod det i uttalandet.

Strax efter rapporterades det att drottningens barn och barnbarn var på väg till Barmoral, slottet i Skottland som Elizabeth vårdades på. På tv-bilder kunde man se hur de, med allvarliga miner, anlände i stora bilar.

Annons
Familjen anländer
Barn och barnbarn kom för att besöka drottning Elizabeth efter nyheten om att hennes hälsotillstånd försämrats.

Reportrarna bar svarta slipsar

Reportrarna på BBC var införstådda med allvaret. De rensade tv-tablån för att helhjärtat kunna ägna sig åt drottning Elizabeth. De hade dessutom svirat om till svarta kostymer och slipsar, färger man bär vid sorg.

Flera personer hade sökt sig till Buckingham Palace, Windsor och Balmoral för att följa händelseförloppet. Många grät och försökte ta in det som var på väg att hända.

– Jag tycker att det är rätt läskigt att inte veta vad som kommer att hända. Drottningen är även Australiens monark, sa australiensaren Chloe Hogan till BBC.

Annons
BBC
BBC-reportrarna tog på sig svarta kostymer och svarta slipsar när nyheten om drottning Elizabeths försämrade hälsotillstånd kom.

Drottning Elizabeth död

Klockan halv åtta på kvällen kom beskedet att drottning Elizabeth dött. BBC-ankaret kunde knappt hålla tillbaka tårarna när han lämnade det dystra beskedet.

– För en stund sedan bekräftade Buckingham Palace Hennes Majestäts, drottning Elizabeths II, död. De säger att drottningen somnade in stillsamt under eftermiddagen på Balmoral.

– Kungen och drottningen kommer att vara kvar på Balmoral över natten och återvända till London i morgon.

Annons

Drottning Elizabeth blev 96 år gammal och firade i år 70 år på tronen.

Folk samlas utanför Buckingham Palace
Folk samlas utanför Buckingham Palace för att ta farväl av drottning Elizabeth.

Foto: TT/BBC

Annons