Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Teorin om Chris beteende i Sverige – det här kan vara förklaringen: ”Är inte en sådan…”

20 sep, 2023, 18:00 
Louise Wibergh Lenti
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

PR-experten Paul Ronge om Chris beteende: "Det finns något buffligt över honom".

Annons
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Prinsessan Madeleines make Chris O’Neill har sedan starten varit en anonym person. Han ställer ytterst sällan upp på intervjuer och drar sig för att medverka vid offentliga sammanhang. Även livet med Madeleine har varit väldigt privat och de har satt upp tydliga staket omkring sig.

En glad överraskning

Under kungens stora firande kunde vi se en sida av Chris O’Neill som vi inte ser så ofta. På balkongen vid högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott fick vi skymta vad vi antar är den mer privata sidan av honom.

Här står han avslappnat skrattandes tillsammans med både Madeleine och prins Daniel.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prins Daniel
En avslappnad och glad Chris O'Neill vid vaktavlösningen.

Vi som bevakar kungafamiljen vet att det är svårt att hitta en bild på Chris O’Neill där han ler så det här var en härlig överraskning.

Annons

– Han är inte en sådan som automatiskt blir vän med kameran. Det tror jag inte. När jag har sett honom så är han ju ganska bufflig och har ett självsäkert intryck. Han bryr sig inte så mycket om behaget, säger journalisten och PR-experten Paul Ronge.

Ronge om Chris: "Ett sätt för honom att markera"

Chris har från början av relationen med Madeleine varit tydlig med att han inte är intresserad av det offentliga livet. Han fick erbjudandet av kungen att få en prins-titel men tackade bestämt nej eftersom han ville fortsätta med sin karriär.

När han är på besök i Sverige kan man därför ana en obekväm Chris eftersom han, mer eller mindre mot sin vilja, hamnar i strålkastarljuset. Det kan även förklara de något stela offentliga bilderna som finns på honom menar Paul Ronge:

– Jag tror att det är sätt för honom att markera att "till det här är jag nöd och tvungen – jag tycker inte det här är nåt kul". Det tror jag.

Lagt kort ligger

Ronge tror inte att Chris relation till svenska folket och media kommer att förändras när familjen flyttar till Sverige:

– Det finns något buffligt, nått truligt, nått trumpet över honom. Det är väldigt svårt att arbeta bort på ett sätt så att det verkar äkta. Skulle han börja ställa upp på intervjuer och liksom le och dra olika anekdoter och så, då skulle man börja undra vad som hade hänt med honom.

Enligt Ronge tyder det mesta på att Chris och Madeleine kommer vara fortsatt privata även här hemma i Sverige och bevara sin integritet. Oavsett välkomnar vi dem hem med öppna armar när det väl blir dags.

Foto: TT

Annons