Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Thailands kung visade upp sig på sin 83-årsdag

07 dec, 2010, 11:00 
Agneta Nisbeth
Annons

Det är inte allt för ofta man ser Thailands kung Bhumibol, men i söndags rullades den sjuklige monarken ut från sjukhuset till folkets jubel.

Annons

Jublet var verkligen stort hos folket när den 83-årige kung Bhumibol Adulyadej åkte iväg från sjukhuset till det kungliga palatset Grand Palace i Bangkok för att firas i en ceremoni. Folket kantade kortegevägen med flaggor och fotografier på sin älskade kung, han anses vara den samlande kraften i landet,

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lunginflammation

Med sig på färden hade hand också hustrun Sirikit, men det var inte hon som fick ta hand om rullstolen, det gjorde en högt uppsatt militär. Men oron för den sjuklige monarken är ändå stor, ingen vet heller vem som säkert kommer att efterträda kungen. Han togs in redan 2009 på sjukhus för vad som man då menade var en lunginflammation. Mer detaljer om kungens sjukdom har hovet inte släppt.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Läs även:

Annons