Thailändsk prinsessa visar mode i Paris

Stilikoner som Catherine och Charlene får akta sig. Den 24-åriga thailändska prinsessan Sirivannavari Nariratana  är en riktig fashionista som gått på fem modevisningar i Paris.

Den söta prinsessan har gjort avtryck i modevärlden och synts flera gånger sitta på “front row” vid visningar som Christian Dior, Chanel, Lanvin, Balmain och Hermes när det har vankats modeveckor i Paris. I tisdags var det alltså dags igen. Hon har även synts gå på catwalken själv iförd olika kreationer.

Bröllop i Monaco

Sirivannavari är dotter till den thailändske Kronprinsen Maha Vajralongkorn och alltså barnbarn till kungen Bhumibol Adulyadej. Klädmässigt föredrar hon djärva axlar, mörkt smink och “fashion-forward” silhuetter. Annat var det givetvis när hon var med på det kungliga bröllopet i Monaco, iklädd en vit, traditionell thailändsk dräkt.

Hemma i Thaliand har hon jobbat sig till modedesigner. Efter att ha visat upp två säsonger under Bangkoks modevecka, visade hon en samling under Paris modevecka under hösten 2007.  Hennes egen kollektion “Ethnic Rock” visades upp som vår/sommarkollektion 2009.

Lysande framtid

År 2008 var hon röstad till plats 16 i Forbes lista över de mest attraktiva unga kungligheterna.  Hon har också varit en internationell badminton konkurrent som tog hem en guldmedalj 2006 i sydostasiatiska spel. Med andra ord verkar prinsessan ha en lysande framtid framför sig.

Av Eveline Eriksson

Foto: IBL

Läs även:

Thailands kung har fyllt 84>>

Farligt smäda kungaparet i Thailand>>

Allt om bröllopsmodet på modebloggen>>