Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Theodor Kallifatides är årets hedersporträtt

09 jun, 2012, 14:10 
AvAnita Saming
Annons

Årets hedersporträtt föreställer författaren Theodor Kallifatides och det är fotografen Sanna Sjöswärd som tagit bilden. Fotografiet avtäcktes i dag lördag på Gripsholm slott.

Redan 1964 kom Theodor Kallifatides till Sverige utan att kunna ett enda ord svenska. I den självbiografiska boken “Ett nytt land utanför mitt fönster” beskriver han hur han ivrigt kastade sig över svenskan likt en utsvulten hund över en saftig köttbit. Han vilja att att behärska språket har resulterat i en rad böcker fyllda av värme, humor och tankeskärpa. Han kom utifrån och betraktade Sverige med nya ögon. På hovets hemsida skriver man: “Det yviga och bullersamma ligger inte för honom. Det lågmälda och eftertänksamma är hans adelsmärke, hans prosa är fylld av poesi.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är just denna lågmälda och eftertänksamma personlighet som Sanna Sjöswärd fångat i sitt fotografi av den store författaren.

Av Anita Saming

Foto: Faksimil från hovets hemsida.

Annons