Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Thomas Markles nya utspel: Låt mig träffa Archie!

04 sep, 2019, 12:00 
Agneta Nisbeth
thomas Markle
Häromdagen hörde vi av honom igen, Meghans snacksalige pappa Thomas, som nu klagar på sin dotter och prins Harry för att han ännu inte fått se sitt barnbarn Archie.
Annons

Det har varit oväntat tyst ett tag nu från Meghans skandalomsusade pappa Thomas Markle har hållit en lång profil sedan en tid tillbaka. Men i en ny intervju med tidningen Daily Mail så pratar Thomas om sin besvikelse över att han inte ha fått träffa sin nya barnbarn Archie.

– Jag har bara sett en bild av honom via Internet! Jag är så ledsen över att jag inte fått träffa mitt senaste barnbarn än.

Meghan Archie

Daily Mails möte med Thomas ägde rum i den lilla staden Rosarito, alldeles vid gränsen mot Mexiko. I hemmet finns flertalet fotografier på Thomas Markle med sina barn, Meghan, Tom jr och så Samantha. På en hylla ses också två minnes-muggar från Storbritannien med en tryckt bild från bröllopet mellan hans dotter Meghan och prins Harry.

Annons

Thomas hoppade av bröllopet

Det var ju så långt kan kom till att se Meghan gifta sig med sin prins, Thomas hoppade ju av bröllopet bara några dagar innan på grund av sjukdom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hur skulle ni känna om er pappa fick en hjärtattack? Meghan har inte frågat mig hur jag mår, en endaste gång sedan dess, säger han upprört till tidningen.

Meghan och Harry

Sedan bröllopet har Mr Markle i alla fall talat ut i media med jämna mellanrum och gnällt på både Meghan, Harry och resten av kungafamiljen. På grund av detta har väl heller inte relationen dem emellan precis blivit bättre med tiden. Och nu pratar han åter med pressen om hertiginnan av Sussex.

Thomas visar reportern runt i sitt hem och pekar på ett gammalt porträtt på Meghan när hon var två år gammal.

Annons

Thomas önskar sig ett foto på Archie

– Jag tog själv det här fotot och det är min absoluta favoritbild av henne. Hon har en så fin tänkande blick, det är min älskade “Meggie” det!

Thomas säger att han “blivit illa behandlad” och därför ser sig nödd och tvungen att ställa upp på en ny intervju med pressen. Att detta säkert inte kommer hjälpa honom närma sig dottern viftar han bara bort:

– Jag önskar att de ville skicka mig ett fotografi av Archie som jag kan rama in och sätta upp på väggen, bredvid det på Meghan. Är det bara inte precis vad vilken morfar som helst skulle önska, frågar sig Thomas.

Han säger sig också undra om pojken fått ärva vad han kallar den typiska Markle-näsan och att det är förfärligt att folk kan uttala sig om honom offentligt, utan att ens ha träffat honom.

Annons

– Det har inte varit några problem mellan mig och Meghan tills för en tid sedan. Men jag kan inte fortsätta hålla tyst länge sedan hennes nya personal vill sätta stopp för mig.

prins Harry Meghan

För någon månad sedan var det Meghans födelsedag och det hade givetvis inte Thomas glömt bort. Han förklarar:

– Hon fick ett kort via sin finansiella rådgivare i Los Angeles. Har ingen aning om Meghan fick kortet, jag har i alla fall inte hört något från henne sedan dess.

Stänga ute sin far

Och naturligtvis har hovet ingen kommentar om Thomas senaste intervju, men källor säger till The Sun att Meghan för en tid sedan tog det smärtsamma beslutet att stänga ute sin far från sitt liv helt och hållet. I alla fall för tillfället.

– Det har vart mycket tufft och smärtsamt för henne att bryta kontakten med sin pappa. Men hon insåg att detta ändå var det bästa för henne, prins Harry och lille Archie, säger en källa till The Sun.

Foto: TT

Annons